clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

4 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 966

Італійський салат із часточками дині та панірованою моцареллою


Фото: автора

Диня на нашому столі – це класика. Ну а я пропоную піти далі й приготувати із неї салат.

Свіжий, легкий, незрівнянно вишуканий… Але його родзинкою є не лише диня. Смажена моцарелла – це неймовірно смачна і дуже апетитна закуска, яку просто обожнюють італійці. Гадаю хрустка рум'яна паніровка і гарячий тягучий сир всередині припаде до душі і вам.

Інгредієнти:
70 г салату айсберг, 100 г помідорів чері, 100 г дині, соус бальзамічний, 250 г сиру моцарелла, олія оливкова, 20 г сухарів панірувальних, яйце, сіль, цукор, суміш перців, сухий та свіжий базілік.

Приготування:
На тарілці розкласти салат айсберг, на нього помідори чері, розрізані навпіл. Нарізати декілька часточок дині і також викласти їх на салатну тарілку. Кульки моцарелли нарізати кружальцями. В окремій мисочці збити яйце. Обкачувати сир в яєчній суміші, потім у панірувальних сухарях. Обсмажити паніровані шматочки моцарелли на оливковій олії, обсушити на паперовому рушнику чи за допомогою серветки.

Викласти їх зверху на салат. Прикрасити все листочками зеленого базиліку.


Приготувати заправку: змішати оливкову олію та бальзамічний соус. Додати за смаком сіль, цукор, суміш перців, сухий базилік. Ретельно перемішати (до розчинення цукру та солі). Полити заправкою салат та прикрасити листочками базиліку.


 

Салати, салати без майонезу, диня, моцарелла, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Куряче гніздечко» — смачне частування для Вогняного Півня
салати
Світлана ЯСЬКОВА 2282
28 січня за східним гороскопом, весело помахуючи хвостиком, Вогняна Мавпа — символ року 2016 — залишить нас, поступаючись своїм місцем Півневі. Зустріньте нового господаря року приязно, приготувавши на вечерю нову цікаву страву.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 709
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1745
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2539
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Показати ще
Коментарів - 0: