ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Італійський салат із часточками дині та панірованою моцареллою

4 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3004

Фото: автора

Диня на нашому столі – це класика. Ну а я пропоную піти далі й приготувати із неї салат.

Свіжий, легкий, незрівнянно вишуканий… Але його родзинкою є не лише диня. Смажена моцарелла – це неймовірно смачна і дуже апетитна закуска, яку просто обожнюють італійці. Гадаю хрустка рум'яна паніровка і гарячий тягучий сир всередині припаде до душі і вам.

Інгредієнти:
70 г салату айсберг, 100 г помідорів чері, 100 г дині, соус бальзамічний, 250 г сиру моцарелла, олія оливкова, 20 г сухарів панірувальних, яйце, сіль, цукор, суміш перців, сухий та свіжий базілік.

Приготування:
На тарілці розкласти салат айсберг, на нього помідори чері, розрізані навпіл. Нарізати декілька часточок дині і також викласти їх на салатну тарілку. Кульки моцарелли нарізати кружальцями. В окремій мисочці збити яйце. Обкачувати сир в яєчній суміші, потім у панірувальних сухарях. Обсмажити паніровані шматочки моцарелли на оливковій олії, обсушити на паперовому рушнику чи за допомогою серветки.

Викласти їх зверху на салат. Прикрасити все листочками зеленого базиліку.


Приготувати заправку: змішати оливкову олію та бальзамічний соус. Додати за смаком сіль, цукор, суміш перців, сухий базилік. Ретельно перемішати (до розчинення цукру та солі). Полити заправкою салат та прикрасити листочками базиліку.


 

Салати, салати без майонезу, диня, моцарелла, італійська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую