clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

14 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1799

Мітлоф або м'ясний хлібець


Фото: автора

Це традиційна страва американської кухні, яку подають і на гаряче, і як холодну закуску.

Meatloaf (в перекладі з англійського «м’ясна буханка») — це одночасно м'ясна запіканка і велика котлета у формі буханця хліба, але якимось містичним чином, мітлоф набагато смачніший, ніж ці страви. Можливо, мій варіант і відрізняється від класичного, але хлібець виходить не лише смачним, але й соковитішим завдяки добавкам у вигляді домашнього сиру і солодкого перцю. Страва безпрограшна. Особливо тоді, коли лінь возитися з котлетами! До того ж, мітлоф чудово виглядає на святковому столі. А вже скільки смачних фантазій можна втілити!

Інгредієнти:
1 кг курячого фаршу + 500 г свинячого, 2-3 ст. л. манки, яйце + жовток, 150-200 г домашнього сиру, 2 солодкі перчини (у мене перець жовтий, але дуже красиво, коли жовтий та червоний), велика цибулина, подрібнені зелень, сіль, мелена суміш різнокольорових перців, карі.

Приготування:
Перець нарізати кубиками, цибулю натерти на терті. З’єднати овочі з іншими інгредієнтами, сіллю та спеціями.

Ретельно вимішати.


Форми змастити вершковим маслом та присипати панірувальними сухарями (у мене дві форми для хліба).

Викласти фарш у форми та щільно утрамбувати його.


Накрити папером для випічки (можна фольгою) і поставити в розігріту до 180ºС духовку приблизно на годину. За 15 хвилин до кінця приготування пергамент зняти і дати хлібцям зарум’янитися.


Дати охолонути в формі, перевернути догори дном на дощечку.

Нарізати порційними шматочками.

Окремим рядком: м’ясний хлібець добре смакує і в гарячому і в холодному вигляді. Як добавки можна використовувати оливки, в’ялені томати та шампіньйони. Зверху можна посипати тертим твердим сиром та прованськими травами. 

м`ясо та субпродукти, фарш, американська кухня, мітлоф, м’ясний хлібець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тушкована капуста з фаршем і апельсинами
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1859
Апельсини надають страві аромат і легку кислинку.
Чахохбілі – курка по-грузинськи
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2224
Страва дуже проста в приготуванні, проте нереально смачна!
Ніжне м’ясо в цибуляно-яблучному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1739
Страва дуже смачна, ароматна та ніжна.
Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 728
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Показати ще
Коментарів - 2:
Від: Валентина15.09.2015 17:12Dmitry Oleynikoff, дякую за увагу до рецепту. Сподіваюся, Вам смакуватиме!
Від: Dmitry Oleynikoff15.09.2015 09:38Виглядає апетитно. Сьогодні спробую приготувати!