clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

6 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1014

Мамалига з білими грибами та бринзою


Фото: автора

Мамалига — це дуже смачна та поживна кукурудзяна каша, яку готують в Румунії, Молдові, Польщі та Угорщині. На Закарпатті ж вона царювала на столі з давніх-давен.

До мамалиги, зазвичай, подають інші інгредієнти, аби перетворити її з буденної в святкову страву: овечу бринзу, сметану, шкварки, смажену цибульку, гриби. Все подається окремо й кожен собі накладає в тарілку скільки хоче.

Інгредієнти:
330 г кукурудзяного борошна, сіль, 740 мл води, 300-400 г білих заморожених або сушених грибів, 200 г бринзи.

Приготування:
Підсолену воду довести до кипіння й обережно тонкою цівкою всипати у неї необхідну кількість просіяного кукурудзяного борошна. Все ретельно розмішати й залишити “томитися” на слабкому вогні на 15-20 хвилин. Потім мамалигу слід зняти з плити, ще раз гарненько перемішати за допомогою дерев’яної лопатки або ложки (каша повинна бути без грудочок, однорідна).
Після цього каструлю з мамалигою накрити кришкою і продовжити готувати, поставивши на водяну баню ще на 15 хвилин. Коли каша почне вільно відходити від стінок каструлі, це й буде свідчити, що страва готова. Каструлю з гарячою мамалигою перевернути на змочену водою дерев’яну дошку або тарілку, розділити на порції (краще за допомогою товстої нитки) і подати, додавши смажені на шкварках білі гриби та посипавши бринзою. Можна також поливати сметаною або молоком, або подавати як гарнір до м’яса чи риби.


 

крупи та страви з борошна, мамалига, закарпатська кухня, гриби

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вареники у горщиках, запечені зі сметаною та грибами
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 843
Страва цілком реально претендує, щоб стати коронною у вашому кулінарному арсеналі.
Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2871
Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.
Тефтелі по-селянськи в грибному соусі
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 692
Класична страва української кухні.
Вершковий суп із баклажанами та грибами
перші страви, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 579
Досить незвичайне поєднання продуктів, але виходить дуже смачно!
Показати ще
Коментарів - 0: