Гаряча тема:
- Війна
Пиріг-спокуса, пиріг-казка... Саме так прокоментували друзі мій черговий кулінарний експеримент, завітавши до нас на каву. Якщо ви любителі печених яблук, рецепт 100% для вас! А як апетитно виглядає пиріг у розрізі — ніжне шоколадне тісто «ховає» у собі цілі яблучка — такі ніжні, які просто тануть у роті! А в середині кожного ще один сюрприз — шоколадно-пісочно-горіхова начинка.
Інгредієнти:
Тісто: склянка цукру, 3 яйця, 3 ст. л. вершкового масла, 1,5 склянки сметани (можна нежирної), 1 ч. л. соди (з гіркою), 2 склянки борошна, 50 г какао, ванілін.
Начинка: 10-11 яблук, 200 г пісочного печива (типу «До кави», «Пряжене молоко»), 100 г шоколаду, 100 г волоських горіхів, 1 ч. л. кориці, 50 мл молока, 30 г вершкового масла.
Розмір форми — 28 см в діаметры. Склянка - 220 мл.
Приготування:
За допомогою маленького ножа або спеціального пристосування видалити серцевину з яблук та зняти шкірку. Низ плодів трохи зрізати. Форму для випічки застелити пекарським папером, а стінки змастити вершковим маслом. Викласти яблука.
Приготувати начинку: печиво, горіхи та шоколад подрібнити в млинку, висипати в миску та розмішати.
Додати корицю, молоко та масло. Поставити миску на водяну баню та розмішувати до розтоплювання шоколаду та масла.
Перемішати та наповнити цією пастою лунки в кожному яблучку.
Цукор, яйця й розтоплене масло збити міксером. Сметану змішати з содою і вилити в яєчно-цукрову масу. Додати просіяне борошно й добре все перемішати.
Залити тістом яблучка.
Запекти при 180ºС приблизно 60-80 хвилин.
Готовий охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.
Окремим рядком: щоб при нарізанні у вас вийшов красивий зріз, потрібно намагатися проводити ножем рівно по центру яблучка (його видно по кружечку начинки). Пиріг має бути повністю охолоджений, щоб шоколадно-горіхова паста схопилася та не витікала. Ще одна обов’язкова умова — ідеально гострий ніж.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: