clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

20 Листопада 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1412

Заготовка для домашнього гарячого шоколаду


Фото: автора

Набридло купувати пакетики для приготування гарячого шоколаду, які містять у своєму складі невідомо які компоненти? Тоді вам по дорозі зі мною!

Секретною зброєю мадам Помпадур, фаворитки французького короля, була чашка гарячого шоколаду з ароматними спеціями, яку вона випивала перед кожною зустріччю з королем. А раціон Казанови складався майже з одних афродизіаків: гарячого шоколаду, трюфелів, устриць, горіхів, ікри... Нині гарячий шоколад можна зустріти в меню майже кожної кав’ярні. Але його легко приготувати й на домашній кухні. Для цього слід зробити сипучу заготовку, яка буде завжди під рукою.


Інгредієнти:
80 г какао (якісного, як обрати дивіться тут), 100 г шоколаду гіркого чорного (можна й молочний), 20 г картопляного крохмалю, 15 г кукурудзяного крохмалю, 160 г цукрової пудри (я солодке не люблю, тож у мене 100 г) стручок ванілі (якщо не має, то ванілін), по 0,5 ч. л. кориці та мускатного горіха.


Приготування:
Розрізати навпіл ваніль, витягти м'якоть, змішати її з попередньо просіяним какао. Просіяти також крохмаль – кукурудзяний та картопляний, пудру. Шоколад натертий на тертці (я змолола в комбайні). Додати спеції.

Всі інгредієнти скласти в пластиковий пакет, закрити (зав'язати) і добре потрясти, щоб змішати всі складові заготовки.

Пересипати суміш у скляну банку.

Гарячий шоколад можна приготувати 2 способами:
Перший: 1 ст. л. заготовки помістити в чашку й залити киплячим молоком. Якщо хочете, щоб напій був густим, помістіть його потім у мікрохвильовку на середню потужність до отримання потрібної густини.
Другий: 1 ст. л. заготовки + холодне молоко вилити в каструльку й поставити на середній або слабкий вогонь. Варити до отримання потрібної густини (хто як любить; я частіше роблю шоколад саме в такий спосіб - мені так напій здається смачнішим).


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: можна ароматизувати заготовку чим завгодно! Це може бути цедра цитрусових (апельсин+шоколад – просто неймовірне поєднання!), спеції, трави, розчинна кава. Все, що ви любите. Я пропоную обов’язково спробувати м'яту, оскільки люблю її окремо і в поєднанні з шоколадом особливо.


 

порадник, напої, гарячий шоколад, десерти

До теми

Святковий декор: прикрашаємо стіл до Нового року
порадник
Світлана ЯСЬКОВА
Чим яскравішим і різноманітнішим буде дизайн новорічного столу, тим більше він сподобається господареві 2017 року – Вогняному Півню
Вергуни, балабушки та кльоцки: хто є хто в українській кухні?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційні та забуті борошняні страви.
Різдвяні страви в різних країнах: англійці готують пудинг, німці печуть штолен
порадник
Світлана ЯСЬКОВА
Практично в кожній країні є свої особливості святкування Різдва, у тому числі й кулінарні.
У рік Півня приготуйте багато домашньої випічки та канапок, й утримайтеся від курятини
порадник
Світлана ЯСЬКОВА
Кожна господиня заздалегідь починає продумувати святкове меню, маючи намір порадувати рідних і близьких всілякими смаколиками та кулінарними шедеврами. Важливо не лише красиво декорувати обідній стіл, але й взяти до уваги вподобання господаря прийдешнього року, щоб він був вдалим і щедрим.
Показати ще
Коментарів - 0: