clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

22 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 899

Салат із дайконом, куркою та кукурудзою


Фото: автора

Ніжний, красивий, корисний салат на щодень.

Дайкон вдало поєднує в собі властивості редьки й редиски. В ньому немає того незаперечного смаку, який властивий звичайній редьці, оскільки гірчичні олії в ньому не містяться. Шкірка дайкону тоненька, як у редиски, а на смак він дуже соковитий і майже солодкий. Саме тому чудово поєднується не лише з овочами, але й з м'ясом і сиром. Тут потрібно ще згадати про властивість дайкону — розщеплення жирної або крохмалистої їжі. Такий салат буде доречним до смаженої картоплі чи м'яса. Сезон дайкону оголошується відкритим!

Інгредієнти:
200 г дайкона, 100 г моркви, 300 г курячого філе, 200 г консервованої кукурудзи, петрушка.
Заправка: 2-3 ст. л. олії, 1 ст. л. лимонного соку, 1 зубок часнику, сіль, цукор, приправа «До моркви по-корейськи» — за смаком.

Приготування:
Редьку дайкон і моркву почистити й натерти на тертці для корейської моркви.

Інгредієнти для заправки змішати й вилити цю суміш до овочів. Перемішати. Додати кукурудзу.


Куряче м'ясо відварити й нарізати подовгастими смужками.


Додати курку в салат і все ретельно перемішати.

Залишити на декілька хвилин, щоб всі інгредієнти «подружилися» між собою, і подати (мені подобається порційна подача у високих келихах чи креманках для салатів-коктейлів. Так страва виглядає ошатнішою та святковішою). Прикрасити зеленню петрушки.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: Любителі гострих страв можуть додати гострий перчик чилі й часник, дрібно нарізані. Для прикраси підійде чорний кунжут. 

салати, салати без майонезу, дайкон, страви з курятини, консервована кукурудза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 748
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1900
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1740
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 706
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Показати ще
Коментарів - 0: