clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

26 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 1119

Новорічне меню: млинцеві зелені роли з сирною начинкою


Фото: автора

Ідеальна закуска для Новорічного столу.

Люблю шпинат, адже це не лише мегакорисний продукт, але ще й дуже красивий інгредієнт. Ця травичка виступає природним барвником і тому здатна перетворити звичайні млинці в справжню святкову страву. При цьому вона підходить як у свіжому вигляді, так і в замороженому. «Списала» цю цікаву закуску в дружини брата й тепер вона посіла почесне місце в моїй скарбничці (Іринко, дякую щиро!).


Інгредієнти:
Млинці: 2 жмені мороженого шпинату, 3 яйця, 2 ст. л. майонезу, 8 ст. л. борошна, 0,5 л молока, сіль, перець, дрібка цукру, 2 ст. л. олії.
Начинка: 2 плавлені сирки, 4 варені яйця, 2-3 ст. л. домашнього майонезу (можна замінити на сметану), часник.


Приготування:
Приготувати млинці: збити яйця, додати борошно, сіль, цукор, олію та майонез. Все розмішати. Поступово ввести молоко. Розмішати до утворення однорідної маси. Додати розморожений і подрібнений у блендері шпинат і знову ретельно розмішати. Дати постояти 10 хвилин.

Посмажити тоненькі млинці. Змащувати сковорідку олією не потрібно, достатньо налити ложку олії тільки спочатку смаження. Викласти млинці на тарілку, щоб охолонули.


Приготувати начинку: яйця та сирки натерти на дрібній тертці, змастити майонезом або сметаною, вичавити часник та ретельно перемішати.


На готові млинці викладати сирково-яєчну масу.

Згорнути рулетиком.

Перед подачею розрізати у вигляді ролів.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такі роли можна готувати з різними начинками. Ідеальний тандем — це вершковий сир типу «Філадельфія» та малосольний лосось чи сьомга. На святковому столі така закуска виглядає особливо ефектно: поєднання «рожеве & зелене» – безпрограшний варіант. Також можна експериментувати з грибами, шинкою та іншими продуктами, які вам до вподоби.
 

закуски, новорічний стіл, сир, шпинат, зелені роли, оладки млинці та сирники

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2498
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2699
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Оселедець по-кашубськи під вишуканим пряним соусом-маринадом
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1983
Рецептів цієї смачної популярної в народі закуски багато не буває, адже без неї не обходиться жодне застілля.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 765
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: