Гаряча тема:
- Війна
Єдина проблема — розрахувати кількість інгредієнтів без кухонної ваги досить складно. Навіть і не знаю, наскільки важливо дотримуватися суворих пропорцій, я робила все так, як і було зазначено в оригінальному рецепті. Печиво вийшло мегасмачне й дуже нагадує ті золотаві пахучі прянички, які мама купувала мені в дитинстві. Якщо спеціального електронного пристрою для зважування у вас немає, можна скористатися різними таблицями вимірювання, яких в Інтернеті є безліч.
Інгредієнти:
196 г пшеничного борошна, 84 г вівсяного борошна (можна замінити змеленими у кавомолці вівсяними пластівцями), 100 г цукру, 2 ч. л. яблучного повидла (у мене густий джем з кізілу), 80 г вершкового масла (або 4045 мл рафінованої олії), 0,5 ч. л. кориці, 2 ч. л. ванільного цукру, 0,5 ч. л. соди+оцет, 2 ст. л. родзинок, 6 ст. л. гарячої води.
Приготування:
Дуже зручно змішувати інгредієнти для тіста в невеликому блендері з ножами.
Спочатку потрібно змолоти родзинки, потім додати до них шматочки масла, цукор, корицю, ванілін. Збивати в блендері півхвилини, потім перекласти суміш в глибоку миску.
В гарячій воді розвести сіль. Всипати в миску з масляно-родзинковою сумішшю вівсяне борошно й 1 ст. л. підсоленої води.
Все ретельно перемішати. Додати пшеничне борошно, гашену соду, повидло, влити іншу воду й знову все перемішати до однорідності.
Від готового тіста відщипувати однакові шматочки (можна відміряти на вагах по 20 г), скачувати з них кульки, приплюскувати й викладати на деко, встелене пергаментом (витримувати відстань між печивом, оскільки воно в процесі випікання збільшиться практично втричі).
Випікати в попередньо розігрітій до 200-220ºС духовці протягом 12-15 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: оскільки мої хлопці печиво просто обожнюють, то я замісила одразу ж дві порції. В результаті у мене вийшло 47 печенюшок стандартного «магазинного» розміру — ароматних, апетитних, з характерною сіточкою тріщинок. Рецепт дуже вдалий та легкий, а аромат в квартирі... Однозначно рекомендую!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: