clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

8 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 655

Морквяний салат «Помаранчевий настрій»


Салат добре підходить до екзотичних страв із каррі, до смажених курячих ніжок або шніцеля з індички. Фото: автора

Дуже смачна, легка й корисна страва, яка готується буквально за хвилини.

Чергова порція вітамінів. Смак дуже цікавий, злегка солодкуватий, при цьому трохи з кислинкою. Салат заслужено увійшов до категорії моїх улюблених.

Інгредієнти:
3-4 великих морквини, 15 сушених фініків, 2 апельсини, 150 г адигейського сиру, 50 г насіння соняшниква.
Заправка: 2 ст. л. сметани, 1 ч. л. гірчиці, 1 ч. л. меду, суміш перців мелена, сіль за смаком, 1 ст. л. лимонного соку, прованські трави сушені.

Приготування:
Моркву натерти на середній тертці.

Фініки нарізати тонкими скибочками.

Апельсини почистити, ретельно зачистити від плівок та перетинок (використовувати лише чисту м’якоть).

Адигейський сир нарізати крупними кубиками.

Змішати всі інгредієнти й заправити заправкою (її слід зробити наперед й настояти 10-15 хвилин).

За бажанням у салат додати насіння соняшника або просто посипати ним зверху готову страву для краси.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: салат добре підходить до екзотичних страв із каррі, до смажених курячих ніжок або шніцеля з індички. Але я їла його просто на вечерю.  

салати, фініки, морква, вітаміни, салати без майонезу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 689
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Теплий салат «Гарона» від шеф-кухаря Олени Ващенко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 1769
Незвичний, цікавий і дуже свіжий салатик.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 726
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1950
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Показати ще
Коментарів - 0: