clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

10 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1079

«Невидимий» яблучний пиріг до Дня закоханих


Стограмовий шматочок цієї яблучної смакоти містить лише 167 ккал. Фото: автора

Море яблук, море задоволення та мінімум калорій!

Щоб їжа святкової вечері відтіняла почуття, потрібно, щоб всі страви були легкими та не обтяжували шлунок. І хоча на ніч вживати вуглеводи не рекомендується, це не привід відмовлятися від десерту. Потрібно лише готувати щось корисне та не калорійне. Мій невидимий пиріг саме з цієї опери. Стограмовий шматочок цієї яблучної смакоти містить лише 167 ккал. А отримав він свою назву завдяки тому, що основна маса пирога — найтонші яблучні «чіпси». Після випікання вони ніби розчиняються в невеликій кількості тіста, й останнього практично в пирозі не видно. На зрізі — десятки найтонших часточок яблук. Пиріг виходить дуже соковитим і дуже яблучним.

Інгредієнти:
Для тіста: 180 мл молока, 2 ст. л. коньяку, 10 г розпушувача, 160 г борошна, 4 яйця, 4 ст. л. оливкової олії (можна соняшникової рафінованої), 6 яблук, ванілін.
Для заливки: яйце, 2 ст. л. вершкового масла, 80 г цукру.
Для оздоблення: волоські горіхи.

Приготування:
Яйця збити вінчиком із цукром та ваніліном у легку піну. Вмішати олію та коньяк.

Додати просіяне з розпушувачем борошно. Наприкінці влити молоко.
Яблука почистити й нарізати за допомогою спеціальної тертки на дуже тонкі пластинки.

Вмішати яблука в тісто.


Викласти тісто в форму діаметром 18-20 см (у мене у вигляді серця, встелена пергаментом, змащена маслом, а бока ще й присипані панірувальними сухарями).

Випікати 30 хвилин при 200ºС.


Для заливки: з'єднати яйце, розтоплене масло і цукор. Збити віночком.

Витягнути гарячий пиріг, викласти на нього часточки горіхів. Залити зверху заливкою.

Продовжувати випікати ще 10-15 хвилин.

Потім пиріг повністю охолодити (краще поставити на ніч у холодильник) і лише тоді вийняти із форми. За бажанням притрусити пудрою.


 

солодка випічка, невидимий пиріг, яблучний пиріг, день закоханих, яблука

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2364
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2609
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2485
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2273
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Показати ще
Коментарів - 0: