clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

17 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 6218

«Рибацький» оселедець із карася – рецепт від любителів «тихого» полювання


Це один з найкращих варіантів засолювання домашнього оселедця з річкової риби. Фото: автора

Рибка виходить ніжна, в міру солона й пікантна, а головне – у ній абсолютно не має кісточок.

Цей рецепт роздобув мій чоловік – «невиправний» рибалка і після того, як ми його випробували, я відмовилася від усіх раніше улюблених нами варіантів засолювання домашнього оселедця з річкової риби. За цим рецептом можна також готувати оселедець із коропа, білого амура й товстолоба.


Інгредієнти:
2,5 кг карасів, склянка солі, 0,5 склянки цукру, 2 склянки води, склянка оцту, перець духмяний, перець чорний, мелений коріандр, лавровий листок, гвоздика, 2 великі цибулини, 100 г олії.


Приготування:
Рибу почистити добре помити й нарізати її порційними шматочками. Замаринувати на ніч (мінімум на 9-10 годин) в суміші солі й цукру.

Якщо риба у вас велика, кількість солі та цукру потрібно збільшити вдвічі. Вранці рибу промити, залити розчином оцту й води, додати спеції і лавровий листок. Залишити в холодному місці на 8 годин.

Потім скласти оселедець в скляну чи порцелянову каструлю (можна в банку).

Перекласти кожен шар півкільцями цибулі, зернами коріандру й поливаючи олією (я використовувала соняшникову не рафіновану).

Залишити настоюватися ще кілька годин і можна їсти.

12.12.2016: Готувала оселедець із товстолоба - смакота!


 

риба та морепродукти, закуски, пісні страви, оселедець, карась, домашный оселедець

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2708
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 817
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2223
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Показати ще
Коментарів - 0: