Гаряча тема:
- Війна
Найоб’ємніший кулінарний жанр — рагу, по суті — це «каша з сокири». Найрізноманітніші продукти зустрічаються в рамках однієї каструлі, утворюючи щось середнє між супом і смажениною. Важливо лише, щоб підсумком цієї єдності не стало відчуття, що зустріч була випадковою.
Свинячі легені в поєднанні з овочами та грибами — це безпрограшний варіант до будь-якого гарніру. Ця страва чудово пасує до каші, вареної картоплі, локшини та рису.
Інгредієнти:
500 г свинячих легень, 2 морквини, цибуля-порей, 300 г шампіньйонів, 3 зубки часнику, по 100 г замороженої кукурудзи та замороженого горошку (можна консервованих), 3 ст. л. сметани, сіль, перець.
Приготування:
Легені замочити з вечора у великій кількості води (я двічі міняла воду). Зранку поставити їх варитися, постійно знімаючи піну. Готувати годину на повільному вогні. Потім готові легені дістати, промити й нарізати соломкою.
Цибулю порей нарізати кільцями.
Моркву — крупними кубиками.
Обсмажити в чавунному сотейнику на олії нашатковану цибулю з морквою, додати скибочки варених легень, перець, вичавлений часник і все пасерувати 5 хвилин. Додати нарізані скибочками печериці, готувати ще 10 хвилин.
Потім додати зелений горошок та кукурудзу або будь-яку улюблену у вашій сім’ї заморожену суміш овочів (не розморожувати!).
Заправити все сметаною.
Приправити прянощами й спеціями, залити курячим або овочевим бульйоном і тушкувати під кришкою на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.
Подавати до гарніру або як самостійну страву (мені більше подобається останній варіант; я декорувала страву хлібними паличками з тмином).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: краще відварити легені звечора, а зранку використати заготовку для приготування рагу. Я взагалі варений лівер заморожую. Купую 1 кг свинячих чи яловичих легень, ретельно вимочую, відварюю, нарізаю соломкою або перекручую через м’ясорубку, а потім розкладаю по контейнерам або пакетикам. Потім таку заготовку використовую для приготування, вареників, пиріжків, млинців, рагу та гуляшів.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: