clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

26 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 931

Салат «Цезар по-українськи» із оселедцем


Замість курки в салатику використовується оселедець. Фото: автора

Страва для любителів малосольної рибки, яку для цього салату рекомендується обирати найсмачнішу.

Чому по-українськи? А тому, що замість курки в салатику використовується улюблений усіма українцями продукт - оселедець. У поєднанні із запеченим буряком він утворює неймовірний дует. Перше враження від салату — красота та смакота. І ще — житні сухарики рекомендую готувати самим, оскільки магазинні, як правило, бувають і сильно пересушені, і додатково посолені, і присмачені усілякою гидотою. А вдома їх можна заправити часничком, ароматними травками та улюбленими спеціями. Таку хрумку смакоту можна їсти навіть без салату.

Інгредієнти:
1 слабосолений оселедець (видалити шкіру, розібрати на філе), 2 великі жмені листків салату, середній буряк, 3 варених курячих або 10 перепелиних яєць, 50 г твердого сиру (у мене пармезан, але можна будь-який інший на ваш смак).
Для сухариків: 2 скибочки житнього хліба, 2 ст. л. оливкової олії, 3-4 зубки часнику, карі, прованські трави, сіль, суміш перців мелена.
Заправка: 3 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. світлого бальзамічного оцту (можна винного або сік лимона), 1 ч. л. ніжної гірчиці, перець за смаком, дрібка цукру.

Приготування:
Приготувати сухарики: хліб порізати кубиками й підсушити на сухій сковорідці. Потім змішати олію, вичавлений часник, сіль, трави та спеції, ретельно перемішати та полити сухарики. Перемішати.


Приготувати заправку: з'єднати всі інгредієнти і збити їх вінчиком до однорідності. Залишити настоюватися протягом декількох хвилин.
Складання салату: листя салату помити, обсушити паперовим рушником і викласти на дно пласкої тарілки (можна порційно, а можна на одній великій тарілці).

Буряк загорнути у фольгу й запекти у духовці. Потім почистити й нарізати дуже тонесенькими пелюстками (я використовую овочечистку, якою зазвичай чистять картоплю). Розкласти на листя салату.


Оселедець нарізати тонкими слайсами (приблизно по 5 мм) поперек філе і розкласти на тарілці поверх пелюсток буряка.


Яйця нарізати дольками (перепелині навпіл) і розкласти зверху.


Потім — тонко "настружити" сир (можете натерти на тертці).


Безпосередньою перед подачею посипати житніми сухариками. Полити салат підготовленою заправкою і за бажанням дати просочитися 5-10 хвилин.

 

салати, салати без майонезу, цезар по-українськи, оселедець

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Показати ще
Коментарів - 0: