clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

3 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 648

Свинина «Черешневий сад»


Страва чудово підходить до рису чи різноманітних каш, адже соус, який утворюється в процесі приготування, просто неймовірний! Фото: автора

Цей рецепт припаде до смаку тим, хто любить пряний, трохи солодкуватий присмак у м'ясних стравах.

Поєднання м’яса з ягодами й фруктами, та ще й з легкою ноткою кориці є екзотикою. До речі, ви можете використовувати не лише черешню, але й вишню, смородину, малину й навіть полуницю. Рецепт стане у нагоді, коли треба швидко утилізувати заморожені ягоди з морозиловки.
Для приготування м'яса з черешнею найкраще брати свинину - кислота
, яка міститься в ягодах, трохи розм'якшує її волокна, в результаті страва виходить дуже ніжною, м’якенькою й соковитою.

Інгредієнти:
500 г свинячої вирізки, 0,5 кг замороженої черешні (або вишні, малини, смородини, порічок тощо), 0,5 склянки сухого вина, 250 мл вершків, 2 цибулини, сіль, перець, дрібка кориці, дрібка меленого імбиру.

Приготування:
Вирізку нарізати у вигляді стейків, але трішки тонше, посолити й поперчити.


Обсмажити на сковорідці до рум’яної скоринки.


Цибулю нарізати кільцями й викласти товстим шаром у керамічну форму.


На цибулю викласти смажену свинину.

Зверху — черешню (можна не розморожувати, але у мене трішки підтанула).


Влити вершки, вино, посипати корицею та меленим імбиром і закрити форму фольгою. Поставити в духовку при 200ºС на 45-50 хвилин. За 15 хвилин до кінця приготування зняти фольгу й продовжити запікати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва чудово підходить до рису чи різноманітних каш, адже соус, який утворюється в процесі приготування, просто неймовірний! Його хочеться вимакувати хлібчиком до останньої краплини. Поєднання черешні та кориці просто чудове, але дуже важливо не «переборщити» з цією спецією. Принцип «кашу маслом не зіпсуєш» тут недоречний:)
 

м`ясо та субпродукти, свинина черешневий сад, черешня, заморожені ягоди, кориця

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 590
Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2679
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2846
Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.
Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2256
М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.
Показати ще
Коментарів - 1:
Від: Оксана Гладущак28.03.2016 22:57Дуже люблю поєднувати мясо з ягодами або фруктами і цей рецепт став ще одним із моїх улюблених. Щоправда замість черешень я використала вишні, проте це не нашкодило.