Гаряча тема:
- Війна
Виходить ситно, ніжно, шалено смачно. Невід'ємною частиною словацьких страв є соуси, які дуже виграшно підкреслюють їх смак. Просте і несподіване поєднання урізноманітнює будь-який стіл.
Інгредієнти:
1-1,5 кг капусти, 1-2 лаврових листки, 300 -500 мл води (у мене курячий бульйон).
Для соусу: 1-2 моркви, велика цибулина, 2-3 ст. л. томатної пасти (або склянка томатного соку), 3 ст. л. сметани, 2-3 зубки часнику, 1 ст. л. цукру, орегано, сіль і чорний мелений перець, паприка.
Фрикадельки: 500 г змішаного фаршу (свинина і курятина), яйце, маленька цибулина, сіль і чорний мелений перець, панірувальні сухарі.
Приготування:
Капусту нашаткувати й добре вим’яти руками з дрібкою солі.
Сформувати фрикадельки: маленьку цибулину почистити і нарізати дрібними кубиками. З'єднати фарш, цибулю і яйце, додати декілька ложок панірувальних сухарів. Посолити й поперчити за смаком. Добре вимішати фарш.
Сформувати фрикадельки розміром із волоський горіх.
Приготувати соус: цибулю і моркву почистити. Цибулину нарізати кубиками, моркву – натерти на крупній тертці. Підсмажити на олії овочі. З'єднати разом томатну пасту, сметану, сіль, перець, цукор, воду. Перемішати й додати у сковорідку до овочів. Наприкінці вичавити часник, додати пряні трави та спеції.
Залити капусту томатним соусом, додати лавровий листок і перемішати.
Викласти в каструлю шар капусти. Зверху – шар фрикадельок. Чергуючи шари викласти в каструлю всю капусту й фрикадельки.
Залити все бульйоном. Тушкувати капусту із закритою кришкою на повільному вогні 40-50 хвилин до готовності.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: чесно кажучи, навіть не очікувала, що буде так смачно. Страва готується просто та швидко. Фрикадельки соковиті, капустка мега-смачна, соус чудово підкреслює їх дует. Однозначно буду готувати ще не раз.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: