clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

16 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 631

Постимо смачно: рис із арахісом по-єгипетськи


Рис із арахісом у Єгипті подають до риби. Фото: автора

Спробуйте приготувати цю страву, і ви станете подавати рис на гарнір набагато частіше, ніж раніше.

Важливе питання під час посту: «Де ж білки знайти, якщо від ковбаски відмовитися?» На допомогу приходять горіхи! Цим рецептиком зі мною поділилася подруга, яка нещодавно побувала у Єгипті. Вона запевнила, що рис із арахісом там подають до риби. Але страва виходить настільки смачною, що її можна їсти, не додаючи нічого. Гарнір у міру розсипчастий: не сухий і не в'язкий.

Інгредієнти:
500 г рису, велика цибулина, зубок часнику, болгарський перець (я замінила на заморожені цукіні), 150 г смаженого арахісу, маленька баночка кукурудзи, 4 помідори (у мене заморожені чері), сіль, перець, мускатний горіх.

Приготування:
Рис зварити до готовності. На сковороді розігріти олію, обсмажити дрібно нарізану цибулю і часник. Додати злегка подрібнений арахіс, смажити ще 5 хвилин, постійно помішуючи.

Потім разом з кукурудзою та болгарський перцем (цукіні) — ще 5 хвилин.

Додати дрібно порізані помідори (цілі чері). Перемішати й протушкувати протягом хвилини.


Наприкінці ввести рис.


Перемішати, посолити й поперчити, приправити спеціями.


 

пісні страви, крупи та страви з борошна, рис, єгипетська кухня, арахіс, горіхи, піст, пісне меню, Великий піст, постимо смачно, вегетаріанська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 792
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Шеф-кухар кафе «Шпинат» розповіла, як зробити м’ясо з борошна та котлети із сочевиці
порадник, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 875
Пісне меню відрізняється великою кількістю різних обмежень, але не дивлячись на це, його цілком реально урізноманітнити, зробити смачним і апетитним.
Показати ще
Коментарів - 0: