clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

29 Березня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1116

Постимо смачно: медові пісні кекси із чорносливом та горіхами


Кекси абсолютно не схожі на пісну випічку. Фото: автора

Рецепт настільки зручний та швидкий, що для «багаторазового використання» просто справжня знахідка!


Жодного натяку на пісну випічку! Розріз — розкішний, горіхи та чорнослив чудово доповнюють медове тісто. Кекси настільки смачні, що настійно рекомендую випікати одразу дві порції. Тим більше, що вони зберігають свіжість навіть на наступний день (із двох порцій у мене вийшло 28 кексів).

Інгредієнти:
250 мл теплої кип’яченої води, 2 ст. л. меду, 0,5 склянки цукру, 0,5 склянки рафінованої олії без запаху, 2 склянки борошна, ванілін, 1 ч. л. соди (не гасити оцтом!), дрібка солі, волоські горіхи та чорнослив (можна й без них).

Приготування:
В миску вилити теплу воду, додати мед, цукор, ванілін, дрібку солі й олію. Ретельно розмішати. Борошно змішати з содою і просіяти в миску із рідкими інгредієнтами. Перемішати вінчиком до однорідності (тісто має бути без грудочок, трохи рідшим, ніж для оладок).

Додати чорнослив, попередньо запарений окропом та нарізаний шматочками, та подрібнені горіхи.


Розлити у форми для кексів, приблизно на 2/3 висоти (кекси чудово піднімаються).


Випікати при 200ºС до красивого золотавого кольору близько 20 хвилин.


Дати трохи охолонути й посипати цукровою пудрою. 

солодка випічка, кекси, пісні страви, піст, Великий піст, мед, горіхи, чорнослив, пісна випічка, пісні рецепти

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Скумбрія малосольна, яка не поступається за смаком червоній рибі
закуски, риба та морепродукти, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2639
Найлегший рецепт маринування скумбрії. Рибка, виходить у багато разів смачнішою і ніжнішою, ніж магазинна.
Шеф-кухар кафе «Шпинат» розповіла, як зробити м’ясо з борошна та котлети із сочевиці
порадник, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 843
Пісне меню відрізняється великою кількістю різних обмежень, але не дивлячись на це, його цілком реально урізноманітнити, зробити смачним і апетитним.
Салат «Здоров’я» з селерою, яблуком та ананасами
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1919
Страва настільки смачна і проста у приготуванні, що я настійно рекомендую вам спробувати її. А ще вона надзвичайно корисна!
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 741
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: