Гаряча тема:
- Війна
Слово «Flapjack» використовувалося вже на початку 17 століття – Шекспір згадував його в своїй п'єсі «Перікл». Крім Великої Британії та Ірландії, це печиво-козинаки також поширене в Америці, Канаді та Австралії. За традицією Флепджек готують із кленовим сиропом. Я ж обрала інший, доступніший, варіант – додала мед. Зберігати казинаки слід у холодильнику; між шматочками краще прокласти листочки пергаменту, щоб не прилипали один до одного. Сподобається таке печиво любителям насіння. Хрустке й дуже насичене, смак зернятковий-зернятковий.
Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 3 ст. л. меду, 200 г цукру, 300 г вівсяних пластівців, 100 г почищених зерняток соняшника, 1 ст. л. кунжуту, 1 ст. л. насіння льону (можна й без нього), 30 г родзинок, по 6 шт. кураги, інжиру та фініків (суміш сухофруктів обирайте на свій смак).
Приготування:
У каструльку покласти масло, додати цукор з медом.
Варити суміш, помішуючи , на маленькому вогні доти, поки всі інгредієнти не розтопляться і не з'єднаються в однорідну масу. Перемышати медову суміш із ластівцями.
Додати подрібнені сухофрукти, льон та соняшникове насінням.
Гарненько перемішати до однорідності. Рівним шаром розподілити, притискаючи, вівсяну масу по квадратній формі, встеленій пергаментом (нічим змащувати деко не потрібно!). Випікати корж при 180°С 20-25 хвилин , поки він не стане золотаво-коричневим (при цьому виріб має бути дуже м'яким, а шпажка після проколювання повинна залишитися чистою).
Вийняти з духовки форму з готовим коржем і залишити його у формі до повного охолодження. Перед подачею нарізати Флапджек квадратиками або батончиками бажаного розміру.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: