clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

20 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1070

Флепджек – англійське медове печиво-казинаки


Крім Великої Британії та Ірландії, це печиво-козинаки також поширене в Америці, Канаді та Австралії. Фото: автора

Сухофрукти збагачують вівсяний смак та роблять його цікавішим.

Слово «Flapjack» використовувалося вже на початку 17 століття – Шекспір згадував його в своїй п'єсі «Перікл». Крім Великої Британії та Ірландії, це печиво-козинаки також поширене в Америці, Канаді та Австралії. За традицією Флепджек готують із кленовим сиропом. Я ж обрала інший, доступніший, варіант – додала мед. Зберігати казинаки слід у холодильнику; між шматочками краще прокласти листочки пергаменту, щоб не прилипали один до одного. Сподобається таке печиво любителям насіння. Хрустке й дуже насичене, смак зернятковий-зернятковий.


Інгредієнти:
200 г вершкового масла, 3 ст. л. меду, 200 г цукру, 300 г вівсяних пластівців, 100 г почищених зерняток соняшника, 1 ст. л. кунжуту, 1 ст. л. насіння льону (можна й без нього), 30 г родзинок, по 6 шт. кураги, інжиру та фініків (суміш сухофруктів обирайте на свій смак).


Приготування:
У каструльку покласти масло, додати цукор з медом.


Варити суміш, помішуючи , на маленькому вогні доти, поки всі інгредієнти не розтопляться і не з'єднаються в однорідну масу. Перемышати медову суміш із ластівцями.

Додати подрібнені сухофрукти, льон та соняшникове насінням.

Гарненько перемішати до однорідності. Рівним шаром розподілити, притискаючи, вівсяну масу по квадратній формі, встеленій пергаментом (нічим змащувати деко не потрібно!). Випікати корж при 180°С 20-25 хвилин , поки він не стане золотаво-коричневим (при цьому виріб має бути дуже м'яким, а шпажка після проколювання повинна залишитися чистою). 

Вийняти з духовки форму з готовим коржем і залишити його у формі до повного охолодження. Перед подачею нарізати Флапджек квадратиками або батончиками бажаного розміру.


 

десерти,казинаки, печиво, сухофрукти, соняшникове насіння, англійська кухня, вівсяні пластівці, Flapjack, Флепджек

До теми

Горіховий чізкейк – по-справжньому «жіночий» десерт
солодка випічка, десерти
Світлана ЯСЬКОВА 411
Неймовірний смаколик! Його не описати словами. Текстура просто чарівна, а смак… кремовий, топлений, карамельний...
Бананабред — банановий хліб від кулінарного блогера AndyChef
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 424
З таким хлібом навіть торту не потрібно!
Торт на основі польського пляцка «Пані Валевська»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 858
Традиційний десерт польської кухні, який вже став досить популярним і на Західній Україні.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Пляцок «Курка в декреті»
торти
Світлана ЯСЬКОВА 1182
Шедевральний тортик, який обов’язково сподобається Вогняному Півню.
Показати ще
Коментарів - 0: