clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

26 Квітня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1062

Щоб паска не черствіла


Шеф-кухарі запевняють, мінімальна кількість молока в рецепті великоднього хліба також є запорукою тривалого зберігання здоби. Фото: http://pustunchik.ua/

Найпростіший спосіб зберегти великодній хліб м’яким та свіжим — покласти в ємність, де він зберігається, скибочку яблука.

Після Великодня в багатьох залишаються кілька пасок, які хочеться краще зберегти, не дати їм зачерствіти, щоб насолоджуватися цим смаколиком якнайдовше. Найпростіший спосіб зберегти великодній хліб м’яким та свіжим — покласти в ємність, де він зберігається, скибочку яблука, невеликий шматочок почищеної сирої картоплі або трохи кам'яної солі.
Якщо ж ваша паска все ж зачерствіла, то не все втрачено, її можна освіжити. Для цього варто злегка змочити паску водою, потім загорнути у вологу чисту серветку. Взяти каструлю і помістити її туди, накрити кришкою, а потім поставити в розігріту духовку на 10 хвилин.
Не рекомендується зберігати паску разом із житнім хлібом, оскільки вона просочується його запахом і може втратити свій смак.
Після випікання свіжу паску слід загорнути в чисту серветку або білий папір, так вона довше пробуде свіжою.
Існує ще одна, найпоширеніша, порада, яка допомагає зберегти свіжість не тільки паски, а й хліба. Хлібобулочні вироби повинні бути запакованими в целофановий пакет. Також дуже довго зберігаються паски, випечені в спеціальних паперових формах.
Шеф-кухарі запевняють, мінімальна кількість молока в рецепті великоднього хліба також є запорукою тривалого зберігання здоби у свіжому вигляді.

ПОРАДА: щоб паска була красивого жовтого кольору, на ніч відділіть жовтки від білків і посипте їх сіллю. Вранці жовтки будуть яскраво-червоного кольору. Потім додайте їх у тісто разом із білками. Але більше не соліть.
 

порадник, Великдень, паска, великодні поради, великодній хліб

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Вергуни, балабушки та кльоцки: хто є хто в українській кухні?
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 798
Традиційні та забуті борошняні страви.
«Оселедець під шубою» увійшов у «топ» екзотичних новорічних страв
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 795
Традиційний для багатьох українців салат вважають незвичним та дивним багато кухарів світу.
Різдвяні страви в різних країнах: англійці готують пудинг, німці печуть штолен
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 812
Практично в кожній країні є свої особливості святкування Різдва, у тому числі й кулінарні.
У рік Півня приготуйте багато домашньої випічки та канапок, й утримайтеся від курятини
порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1003
Кожна господиня заздалегідь починає продумувати святкове меню, маючи намір порадувати рідних і близьких всілякими смаколиками та кулінарними шедеврами. Важливо не лише красиво декорувати обідній стіл, але й взяти до уваги вподобання господаря прийдешнього року, щоб він був вдалим і щедрим.
Показати ще
Коментарів - 0: