Гаряча тема:
- Війна
Після перегляду фільму «Джулі і Джулія: Готуємо щастя за рецептом» (хто не дивився настійно рекомендую!!!) у мене з’явилося непереборне бажання спробувати й собі приготувати якийсь смаколик французької кухні, який фігурував у цій стрічці. За сюжетом наша сучасниця, молода кулінарна блогерша Джулі, за певний проміжок часу взялася приготувати всі рецепти із кулінарної книги Джулії Чайлд — американського кухаря, письменниці та телеведучої. І саме яловичині по-бургундськи у фільмі було присвячено цілий сюжет. Скажу відверто, смачнішого м'яска я в житті не їла! Його навіть не потрібно жувати, адже воно просто тане в роті.
Інгредієнти:
1 кг яловичини, 2 склянки м’ясного бульйону, 2 склянки червоного сухого вина, 2 ст. л. з гіркою борошна, 6 цибулин, 3 морквини, 5 зубків часнику, 300 г печериць, 3 лаврові листки, сіль, перець, прованські трави.
Приготування:
М'ясо нарізати досить великою соломкою (як на бефстроганов, тільки крупніше). Ретельно запанірувати в борошні. Розігріти на сковорідці олію, обсмажити яловичину до золотавого кольору.
Скласти в товстостінну каструлю (у мене стара гусятниця).
На ту ж сковорідку, в якій смажилося м'ясо, викласти моркву, нарізану великими кружальцями і крупно нарізану цибулю.
Овочі швидко обсмажити й викласти зверху на м'ясо.
Додати лавровий листок і зубки часнику, злегка роздавлені ножем, та печериці, нарізані крупними шматками.
Залити все бульйоном і вином, посолити й поперчити.
Поставити каструлю в розігріту духовку й тушкувати 1,5 години при температурі 200°С. У чашці розвести 1-2 ст. л. борошна невеликою кількістю води. Дістати каструлю з м'ясом і, постійно помішуючи, влити борошняну суміш. Поставити назад у духовку й готувати ще 30 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: