clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

1 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 768

Салат із кабачків та горіхів з грузинськими мотивами


Кінза і горіхи надали салату пікантності й благородності, розфарбувавши пріснуваті кабачки своїми яскравими насиченими смаками. Фото: автора

Така страва може бути як прекрасною закускою для святкового столу, так і урізноманітнить буденне меню.

Люблю кабачки всією душею, і хоча своїх городніх ще немає, «кабачковий» сезон вже давно відкрила. Цей рецепт «зачепив» простотою і мінімальною кількістю інгредієнтів. Ну дуже останнім часом мені подобаються такі салатики! Ця страва не розчарувала. Кінза і горіхи надали їй пікантності й благородності, розфарбувавши пріснуваті кабачки своїми яскравими насиченими смаками. Але гадаю, що підійде будь-яка зелень, яка вам більше до вподоби.

Інгредієнти:
2-3 молоденьких кабачка, 0,5 склянки волоських горіхів, петрушка та кінза, 2-3 зубка часнику
Заправка: 1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. лимонного соку, суміш перців мелена, дрібка цукру, сіль.

Приготування:
Кабачки помити й нарізати шматочками середнього розміру. Посолити й дати стекти соку, відкинувши на друшлак.


Обсмажити на олії у великій сковорідці до легкого зарум’янювання (слідкуйте, щоб всі шматочки лежали одним шаром).


Горіхи підсмажити на сухій сковорідці.

Потеребити від шкірочки та подрібнити качалкою.

Зелень дрібно посікти. Часник пропустити через чеснокодавку. Змішати все в мисці.

Полити заправкою: для її приготування просто змішати всі складові.
Обережно перемішати й дати настоятися. За необхідності досолити.


Подавати, як в теплом, так і холодному вигляді.


 

салати, овочеві страви, кабачки, волоські горіхи, салат з кабачків з горіхами, грузинська кухня, кінза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2747
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 800
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Салат із кореня селери, яблука, моркви і волоських горіхів
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2198
Проста, смачна, низькокалорійна і дуже корисна страва.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 731
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Показати ще
Коментарів - 0: