Гаряча тема:
- Війна
Ці невеличкі м’ясні кульки існують в національних кухнях багатьох народів світу. До прикладу, в Швеції вони вважаються однією з головних національних страв. Саме в цій країні вперше стали готувати тефтелі в томатному та сметанному соусі, а також фрикадельки з рисом. Варто відзначити , що в кожній країні існує безліч рецептів тефтелей, дуже цікавих, але традиційно смачних. Знамениті тефтелі по-кенігсбергськи готуються з додаванням сардельок і при подачі поливаються світлим соусом. Мій варіант передбачає додавання до фаршу твердого сиру й запікання цієї страви в духовці.
Інгредієнти:
300 г свинини, 200 г яловичини, цибулина середнього розміру,1-2 зубки часнику, морквина, сіль за смаком, чорний перець за смаком, зелень петрушки, 100-150 г твердого сиру, 100 г вареного рису, яйце, панірувальні сухарі.
Приготування:
М'ясо і часник пропустити через м'ясорубку. У фарш додати сіль, перець, подрібнену петрушку (можна додавати будь-які трави і спеції, які вам подобаються). Додати у фарш яйце та попередньо відварений рис. Подрібнити цибулю і злегка обсмажити її на оливковій олії. Додати терту моркву. Обсмажити ще декілька хвилин й охолодити овочі. Змішати пасеровані овочі й фарш та ретельно вимішати. Сир натерти на крупній тертці, також додати у фарш.
Сформувати кругленькі фрикадельки (одна тефтеля повинна вільно поміщатися в долоні, розмір – приблизно як зелений волоський горіх).
Запанірувати їх в панірувальних сухарях.
Викласти фрикадельки у форму (я завжди встеляю деко фольгою або пергаментом, щоб котлетки не прилипали і їх легко було діставати).
Накрити деко фольгою і відправити в духовку на 40 хвилин. Температура запікання повинна бути 180-190°С . Наприкінці дістати форму з духовки, зняти з неї фольгу й відправити допікатися ще на 7-8 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно подавати такі фрикадельки із гірчичним соусом. Для його приготування слід змішати у довільних пропорціях сметану, ніжну «Європейську» гірчицю, дрібку цукру, трішки солі, куркуму та карі. Замість сметанки підійде несолодкий йогурт або майонез.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: