clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

12 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 775

Шведські м’ясні фрикадельки з сиром в духовці


Дуже смачно подавати фрикадельки із гірчичним соусом. Фото: автора

Ніжні, соковиті, ароматні – ці міні-тефтельки є гідними конкурентами традиційних котлет.

Ці невеличкі м’ясні кульки існують в національних кухнях багатьох народів світу. До прикладу, в Швеції вони вважаються однією з головних національних страв. Саме в цій країні вперше стали готувати тефтелі в томатному та сметанному соусі, а також фрикадельки з рисом. Варто відзначити , що в кожній країні існує безліч рецептів тефтелей, дуже цікавих, але традиційно смачних. Знамениті тефтелі по-кенігсбергськи готуються з додаванням сардельок і при подачі поливаються світлим соусом. Мій варіант передбачає додавання до фаршу твердого сиру й запікання цієї страви в духовці.


Інгредієнти:
300 г свинини, 200 г яловичини, цибулина середнього розміру,1-2 зубки часнику, морквина, сіль за смаком, чорний перець за смаком, зелень петрушки, 100-150 г твердого сиру, 100 г вареного рису, яйце, панірувальні сухарі.


Приготування:
М'ясо і часник пропустити через м'ясорубку. У фарш додати сіль, перець, подрібнену петрушку (можна додавати будь-які трави і спеції, які вам подобаються). Додати у фарш яйце та попередньо відварений рис. Подрібнити цибулю і злегка обсмажити її на оливковій олії. Додати терту моркву. Обсмажити ще декілька хвилин й охолодити овочі. Змішати пасеровані овочі й фарш та ретельно вимішати. Сир натерти на крупній тертці, також додати у фарш.

Сформувати кругленькі фрикадельки (одна тефтеля повинна вільно поміщатися в долоні, розмір – приблизно як зелений волоський горіх).

Запанірувати їх в панірувальних сухарях.

Викласти фрикадельки у форму (я завжди встеляю деко фольгою або пергаментом, щоб котлетки не прилипали і їх легко було діставати).

Накрити деко фольгою і відправити в духовку на 40 хвилин. Температура запікання повинна бути 180-190°С . Наприкінці дістати форму з духовки, зняти з неї фольгу й відправити допікатися ще на 7-8 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: дуже смачно подавати такі фрикадельки із гірчичним соусом. Для його приготування слід змішати у довільних пропорціях сметану, ніжну «Європейську» гірчицю, дрібку цукру, трішки солі, куркуму та карі. Замість сметанки підійде несолодкий йогурт або майонез.


 

М`ясо та субпродукти, тефтелі, шведські фрикадельки, фрикадельки, страви в духовці, шведська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2757
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2291
М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.
Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 735
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Плов із телятиною, фініками та родзинками
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1504
Смак рису відтіняється солодкістю фініків і тонкими лимонними нотками.
Показати ще
Коментарів - 0: