clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

28 Червня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 958

Чорничний тарт в сметанно-яєчній заливці – хіт літнього сезону


Дуже смачний і простий чорничний тарт, який стане чудовим доповненням до фруктового чи трав'яного чаю. Фото: автора

Відкритий пиріг із пісочної основи, чорничною начинки і сметанною заливкою.

Хочу запропонувати дуже смачний і простий чорничний тарт, який стане чудовим доповненням до фруктового чи трав'яного чаю. Його також можна зробити зі смородиною, вишнею, яблуками, персиком або ж комбінованим – із ягідним асорті.


Інгредієнти:
Для тіста: 2 склянки борошна, 200 г вершкового масла, 2-3 ст. л. цукру, 1 ч. л. ванільного цукру, дрібка солі, яйце, 2 ст. л. холодної води.
Для сметанно-яєчної заливки: 180-200 г сметани, 2 яйця, 2-3 ст. л. цукру, 2 ст. л. картопляного крохмалю (я брала 2 ст. л. ванільного пудингу), ванілін, лимонна цедра.
Начинка: 1,5 склянки чорниці, 4 ст. л. цуркру.


Приготування:
Охолоджене масло нарізати кубиками й розтерти з борошном на крихту. Жовток збити вінчиком із цукром, ванільним цукром і сіллю. Додати 2 ст. л. холодної води. З'єднати суміш із борошном, замісити тісто (якщо тісто дуже кришиться, додати ще трохи води). Скачати тісто в кулю, закрити ємність кришкою і помістити в холодильник на 15-20 хвилин.


Поки тісто в холодильнику чорницю перебрати, помити й обсушити. Змішати з цукром.


Тісто дістати з холодильника, трохи розкачати і викласти дно і боки форми для пирога, сформувавши бортики (форму встелити пергаментом і змастити маслом).

Наколоти корж виделкою і поставити в нагріту до 190-200°С духовку. Випікати протягом 10-12 хвилин. На дно випеченого тіста викласти чорницю, змішану з цукром.


Заливка: в миску покласти яйця, сметану, цукор, ванільний цукор, лимонну цедру, додати крохмаль і добре розмішати вінчиком до отримання однорідної маси.

Залити пиріг сметанно-яєчною заливкою.

Випікати в духовці 15-20 хвилин при температурі 200°С.

Розрізати тарт можна лише після повного охолодження, оскільки в гарячому вигляді начинка трішки рідкувата, але потім вона загусне.


 

солодка випічка, чорничний тарт в яєчно-сметанній заливці, тарт, чорниця, сметанна заливка, літні пироги, ягідні пироги

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2638
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2235
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2304
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
«Tarte au sucre» - шалено смачний цукровий пиріг з родзинками
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2691
Саме під такою назвою він «гуляє» Інтернетом.
Показати ще
Коментарів - 0: