Гаряча тема:
- Війна
Спекла нині такий цікавий пиріг – ну дуже сподобався! Ніколи б не подумала, що буде так смачно! Незважаючи на те, що в тісто входить багато цукрової пудри, пиріг не нудотний, у нього дуже гармонійний смак – в міру солодкість, в міру кислинка. Пиріг виходить великий і дуже ароматний!
Інгредієнти:
250 г вершкового масла, 1,5 склянки цукрової пудри, 400 г борошна, 4 яйця, пачка розпушувача, ванілін, цедра апельсина, 5 ст. л. молока, 250 г ягід чорної смородини (я брала йошту – гібрид смородини та червоного агрусу), 0,5 склянки мелених волоських горіхів.
Для глазурі: склянка цукрової пудри, сік апельсина, ванілін.
Приготування:
Розтопити вершкове масло й розтерти його з цукровою пудрою.
Додати яйця, розпушувач, ванілін, цедру апельсина, натерту на дрібній тертці, й молоко. Все ретельно перемішати. Додати просіяне борошно (тісто має бути густим і важко падати з ложки). Смородину ретельно помити.
Додати в тісто половину ягід.
Форму діаметром 26 см змастити маслом, вилити тісто і посипати зверху смородиною, яка залишилася.
Притрусити пиріг меленими горіхами.
Поставити в розігріту до 190°С духовку, пекти 45-60 хвилин. Готовий пиріг залишити охолоджуватися у формі.
Приготувати глазур: змішати апельсиновий сік із цукровою пудрою і ваніліном (на кінчику ножа), розтерти, поки суміш не стане м'якою і рідкою. Можна збити в блендері.
Ще теплий пиріг залити глазур'ю.
Дати трохи просочитися й зняти кільце.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: так само цей пиріг можна спекти з ожиною.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: