clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

8 Липня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 665

Чи є «пальма» в печиві «Марія»?


Жоден із п’яти куплених нами зразків не зміг похвалитися «чистим» складом. Фото: автора

В рамках чергової дегустації з’ясовували кореспонденти «Сайту «Є». Новини».

При виборі продуктів, в тому числі солодощів і випічки, ми зазвичай орієнтуємося на те, чи можна конкретний продукт вживати дітям. Якщо так — значить, він натуральний та безпечний. В дієтичному та дитячому харчуванні допускається споживання галетного печива, оскільки його роблять тільки з борошна і води, воно низькокалорійне й практично не викликає алергії. Одним із популярних видів цього продукту є печиво «Марія». Але яким же було наше здивування, коли жоден із п’яти куплених нами зразків не зміг похвалитися «чистим» складом — на кожній із упаковок малесенькими літерами зафіксовано наявність пальмової та кокосової олії і довжелезний перелік «єшок».

Дірочки важливі, сода не страшна
Спеціальна опарна технологія приготування галетів «Марія» допомагає створити продукт, який вирізняється не лише низькою здатністю до набухання, але й дозволяє уникнути крихкості. При цьому тонке печиво на зламі має багато шарів, що пояснюється багаторазовим складанням і подальшим розкачуванням тіста за допомогою спеціальних валиків. Саме тому «Марію» досить часто ще називають «затяжним печивом». А от соди або вуглеамонійної солі в складі лякатися не варто — під час випікання вона перетворюється в СО? і успішно випаровується.
Цікаве походження множинних проколів на галетах, які в обов'язковому порядку прикрашають поверхню виробу. Багато хто думає, що в такий нехитрий спосіб виробник намагається прикрасити продукт. Проте подібні дірочки на печиві — частина технологічного процесу. Проштрикуючи верхній шар тіста, виробник перешкоджає здуттю виробу при випіканні, адже ідеальна «Марія» має бути по-справжньому пласкою і чудово пропеченою.

Результати тестування
Загальна оцінка виставлялася продукту за такими критеріями: запах, текстура, смак. За кожен із цих пунктів зразки отримали бали від 1 до 5. Потім ми вирахували середнє арифметичне і саме цю оцінку вказали в таблиці.  

*Наше тестування є непрофесійним, аматорським та абсолютно незалежним. Ви, шановні читачі, завжди можете скласти свою власну думку. За якість купленого товару перед споживачем відповідає не тільки виробник, а й продавець!

порадник, печиво, печиво марія, дегустація, пальмова олія

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2529
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Яблучне печиво з корицею до Дня Св. Миколая
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 824
Смачна й проста альтернатива традицінйим «миколайчикам».
Просте домашнє печиво «Серпантин»
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 844
Бюджетна випічка для тих, хто не любить довго стояти біля плити.
Cметанні сердечка
печиво, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 215
Печиво виходить, м’яке, смачне та розсипчасте.
Показати ще
Коментарів - 0: