Гаряча тема:
- Війна
Можливо подібні рецепти вам і зустрічалися, але, все ж таки, ризикну поділитися своїм. Його я привезла від своєї бабусі й роблю таку заготовку вже декілька років поспіль. До речі, зовсім не обов’язково закривати кабачкову ікру у банки й довго і нудно чекати зими, щоб поласувати цим смаколиком. Дуже часто я тішу своїх рідних цією стравою посеред літа в сезон кабачків. Для цього просто зменшую порцію вдвічі-втричі.
Інгредієнти:
4 кг кабачків, 1,5 кг моркви, 1 кг цибулі, 300 мл соняшникової олії, 200 г цукру, 150 г оцту, 2 ст. л. солі, 6-7 зубків часнику, 10 г чорного меленого перцю, 10 г паприки, 0,5 л томатної пасти, 200 г майонезу.
Вихід: 6,5 літрів.
Приготування:
Кабачки почистити від насіння та шкірки, моркву та цибулю також почистити. Все перекрутити через м'ясорубку (я перемолола в кухонному комбайні).
Відразу ж додати олію, оцет (в процесі варіння він практично випарується), цукор, сіль та спеції.
Перемішати й варити на маленькому вогні 1-1,5 години.
Наприкінці приготування додати томатну пасту, вичавлений через прес часник та майонез (якщо я готую ікру не для заготовок, а просто на вечерю, то майонез не додаю; замінюю його на сметанку).
Після цього всю цю красу можна подрібнити в бленд ері. Але тим, хто любить ікру «крупочками» цього можна не робити (особисто я ніколи не подрібнюю). Після подрібнення масу знову поставити на вогонь і варити ще 15-20 хвилин.
Розкласти гарячу ікру в простерилізовані банки й закатати металевими кришками (вкутувати й перевертати не обов'язково). Зберігається така кабачкова ікра при кімнатній температурі протягом року (можливо й довше – я не перевіряла!).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: