clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

3 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 515

Капуста, тушкована зі свининою, яблуками і медом


Капустка пречудово смакує як самостійна страва. А як начинка до вареників чи пиріжків взагалі мегакрута! Фото: автора

Цікаве рішення для звичної буденної страви.

Всі, напевно, знають як тушкувати капусту. Я пропоную дуже цікавий, незвичний рецепт. Капустка виходить кислувато-солодкою і пікантною. А все завдяки меду. Так, дійсно не звично, але, повірте, неймовірно смачно. Капустка пречудово смакує як самостійна страва. А як начинка до вареників чи пиріжків взагалі мегакрута! Як м'ясну складову можна взяти будь-яке улюблене м'ясо: яловичину, свинину, курку, індичку.


Інгредієнти:
500 г м'яса (у мене свинина), 700 г капусти, декілька кислих яблук (Папірка, Антонівка), велика цибулина, велика морквина, 2-3 зубки часнику, 2 ст. л. томатної пасти, 1 ст. л. меду, сіль, перець чорний і червоний, паприка мелена, мускатний горіх, спеції за смаком (рекомендую коріандр), зелень селери, лавровий листок.


Приготування:
Капусту нашаткувати не дуже тонко.

М'ясо нарізати шматочками, поперчити червоним і чорним перцем.

Обсмажити на сковорідці з олією до золотавої скоринки.

Після обсмажування посолити. Додати нарізану цибулю, через хвилинку – натерту на крупній тертці моркву.


Яблука почистити й нарізати скибочками.

Коли овочі в сковорідці будуть майже готовими, додати яблука.

Через 5 хвилин можна додати томатну пасту та вичавлений часник.

Готувати ще хвилинку. У капусту викинути засмажку й ретельно все перемішати.

Додати спеції, лавровий листочок, нарізану зелень та мед. Перемішати і дати настоятися 10 хвилин.

Потім влити півсклянки води (я влила курячий бульйон) і тушкувати до готовності.

 

М`ясо та субпродукти, овочі, овочеві страви, страви з овочів, капуста, тушкована капуста, мед, яблука, свинина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Бефстроганов – телятина по-строганівськи з грибами та маринованим огірком
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2294
М'ясо виходить м’якеньке, ніжне, а огірочки зі сметаною поєднуються пречудово.
Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 738
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2760
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
Котлети з грибною начинкою, запечені під сметанним соусом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2872
Мега-смачна страва, яка підходить до будь-якого гарніру.
Показати ще
Коментарів - 0: