ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Цвітна капуста в сирному клярі

9 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 9904
Страва чудово смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Страва чудово смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді. Фото: автора

Золотавий, злегка хрусткий сирний кляр і шалено ароматний, нежирний соус. Готується страва до непристойності швидко й просто — а результат вражає!

Рецептів приготування цвітної капусти існує чимало, але хочу запропонувати ще один цікавий варіант. Ця страва має сподобатися як любителям смаженої цвітної капусти, так і любителям сиру. Принаймні, у нас така тарілочка з'їдається нараз!

Інгредієнти:
1 кг цвітної капусти, 5 яєць, 150 г твердого сиру, сіль, мелений перець, гранульований часник (свіжий може дати гірчинку при обсмажуванні), мелена паприка, борошно для панірування.

Приготування:
Цвітну капусту розібрати на суцвіття, помити й відварити в підсоленій воді протягом 7-10 хвилин (дуже важливо не переварити!).

Відкинути капусту на друшляк, облити холодною водою і дати декілька хвилин, щоб стекла зайва рідина.
Приготувати кляр: в миску вбити яйця, додати натертий твердий сир, сіль і спеції.

Все ретельно перемішати.


В іншу миску насипати борошно, викласти відварену капусту й гарненько запанірувати її.


Потім перекласти капусту в уже підготовлений сирний кляр і також ретельно перемішати. Підготовлену цвітну капусту обсмажити на добре розігрітій сковорідці на олії до рум'яної, апетитною скоринки.

Слідкуйте, щоб капуста добре просмажилася з усіх боків (вона готується дуже швидко — не встигнете викласти останнє суцвіття, як перше вже потрібно буде перевертати).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва чудово смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді. Можна приготувати соус зі сметанки, цукру, солі, лимонного соку, часнику та французької гірчиці й подати із ним.  

овочеві страви, цвітна капуста, сирний кляр, цвітна капуста в сирному клярі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую