clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

9 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 642

Цвітна капуста в сирному клярі


Страва чудово смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді. Фото: автора

Золотавий, злегка хрусткий сирний кляр і шалено ароматний, нежирний соус. Готується страва до непристойності швидко й просто — а результат вражає!

Рецептів приготування цвітної капусти існує чимало, але хочу запропонувати ще один цікавий варіант. Ця страва має сподобатися як любителям смаженої цвітної капусти, так і любителям сиру. Принаймні, у нас така тарілочка з'їдається нараз!

Інгредієнти:
1 кг цвітної капусти, 5 яєць, 150 г твердого сиру, сіль, мелений перець, гранульований часник (свіжий може дати гірчинку при обсмажуванні), мелена паприка, борошно для панірування.

Приготування:
Цвітну капусту розібрати на суцвіття, помити й відварити в підсоленій воді протягом 7-10 хвилин (дуже важливо не переварити!).

Відкинути капусту на друшляк, облити холодною водою і дати декілька хвилин, щоб стекла зайва рідина.
Приготувати кляр: в миску вбити яйця, додати натертий твердий сир, сіль і спеції.

Все ретельно перемішати.


В іншу миску насипати борошно, викласти відварену капусту й гарненько запанірувати її.


Потім перекласти капусту в уже підготовлений сирний кляр і також ретельно перемішати. Підготовлену цвітну капусту обсмажити на добре розігрітій сковорідці на олії до рум'яної, апетитною скоринки.

Слідкуйте, щоб капуста добре просмажилася з усіх боків (вона готується дуже швидко — не встигнете викласти останнє суцвіття, як перше вже потрібно буде перевертати).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: страва чудово смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді. Можна приготувати соус зі сметанки, цукру, солі, лимонного соку, часнику та французької гірчиці й подати із ним.  

овочеві страви, цвітна капуста, сирний кляр, цвітна капуста в сирному клярі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

ПОСТИМО СМАЧНО: Лобіо зі спаржевої квасолі по-грузинськи
закуски, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 617
Дуже легка, пісна, дієтична й смачна страва — у 100 г лише 35,3 ккал!
Маринований мікс із цвітної капусти та броколі
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 509
Капустка при маринуванні набуває приємного кислувато-солодкуватого смаку і залишається твердою і хрусткою.
Тушкована капуста з фаршем і апельсинами
м`ясо та субпродукти, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1874
Апельсини надають страві аромат і легку кислинку.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 822
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: