clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

18 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 553

Курячі шлуночки з баклажанами у вершково-сирному соусі


Кожен шматочок м’яса просочується сирним соусом та просто тане в роті! Фото: автора

Легка страва для ситної смачної вечері чи обіду.

Кожен шматочок м’яса просочується сирним соусом та просто тане в роті! Я взагалі дуже поважаю вершково-сирний соус. Тушкую у ньому цвітну капусту, броколі та кабачки. А до курятини він взагалі підходить якнайкраще. Загалом м’ясну та овочеву складові можете коригувати на свій розсуд та смак.

Інгредієнти:
500 г курячих шлуночків, 3 баклажани, 2-3 болгарських перці, цибулина, велика морквина, 150 мл вершків (20%), плавлений сирок «Дружба», сіль, перець, куркума, карі, мускатний горіх.

Приготування:
Шлуночки промити, видалити жир та всі плівки. Потім нарізати невеликими шматочками.
Баклажани почистити від шкірки, нарізати великими кубиками й підсолити. Залишити на 15-20 хвилин, щоб відійшла гіркота.

Перець почистити й нарізати кільцями.


Цибулю та морку — довільно (я цибулю різала кільцями, моркву — кружальцями).
Відправити шлуночки на сковорідку з олією й обсмажити їх на сильному вогні декілька хвилин. Не забудьте посолити й приправити за смаком перцем та спеціями.


Додати в сковорідку баклажаний продовжувати смажити протягом 5-7 хвилин.


Потім додати перець, цибулю та моркву.


Коли овочі будуть напівготовими, влити вершки й протушкувати страву протягом 2-3 хвилин.

Потім потерти на тертці плавлений сирок. Закрити сковорідку кришкою, зменшити вогонь і тушкувати до повного розчинення сиру.

Подавати, прикрасивши зеленню селери чи петрушки.


 

м`ясо та субпродукти, другі страви, курячі шлуночки, страви з курятини, страви з овочів, баклажани, перець, сир, вершково-сирний соус

До теми

Язик по-кавказьки зі сметаною та горіхами
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Дуже смачна страва з традиційними для Кавказу інгредієнтами. Крім того, вона проста у виконанні.
Запіканка з печінки під сиром
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Смак такий ніжний, що страва просто тане у роті!
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Котлети по-стамбульськи в клярі із маленьким секретом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Якщо ви хоча б одного разу спробуєте ці котлетки, то вони підкорять вас своїм ароматом і соковитістю назавжди.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.
Показати ще
Коментарів - 0: