clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

19 Серпня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 684

Вареники у горщиках, запечені зі сметаною та грибами


Варениками нині нікого не здивуєш... А якщо запекти їх у горщиках та ще й у сметанні "купелі"? Фото: автора

Страва цілком реально претендує, щоб стати коронною у вашому кулінарному арсеналі.

Був у мене борг перед людством: нещодавно довелося скуштувати такі смачнющі варенички, що не поділитися рецептом їх приготування можна вважати кулінарним злочином! Відбулася ця дегустація під час відрядження і автор рецепту щиро запевнила нас, що вареники просто відварені у воді й политі сметаною і варениками називати не варто. Зовсім інша справа, якщо запекти їх у горщиках, та ще й в сметанній «купелі»! Віддаю рецепт у вічне користування — готуйте, куштуйте та насолоджуйтеся!

Інгредієнти:
0,5 кг готових вареників (у мене з картоплею, але можна будь-які на ваш смак — з сиром, лівером, капустою), 200-300 г грибів (у мене лісові, можна печериці), склянка сметани, 2 цибулини, 50 г вершкового масла, 100 г твердого сиру, сіль, перець.

Приготування:
Вареники можна використовувати домашні або навіть магазинні. Я зазвичай готую цю улюблену всіма українцями страву з тіста на мінеральні воді (дивитися рецепт тут). Воно м’якеньке, еластичне, не розварюється і, головне, не приливає до столу навіть без підпилювання поверхні борошном. Відварити вареники в киплячій підсоленій воді до напівготовності (після того, як спливуть, вимкнути вогонь).

Відкинути їх на друшляк. На дно горщиків покласти по шматочку вершкового масла, потім — вареники.


Приготувати соус: цибулю нарізати півкільцями й спасерувати на вершковому маслі до напівпрозорості.

Додати гриби й смажити до красивого золотавого кольору.

Потім влити сметану, посолити й поперчити. Протушкувати все разом декілька хвилин.


Горщики з варениками залити соусом.

Зверху викласти по шматочку сира.

Закрити кришками.


Запікати вареники з картоплею і грибами в духовці, розігрітій до 180-190ºС протягом 15-25 хвилин. 

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати одразу ж гарячими. Але, якщо щось залишиться, то потім можна спокійно розігрівати у мікрохвильовій просто у горщику.

крупи та страви з борошна, вареники, картопля, вареники з картоплею, страви у горщиках, гриби, сметана, вареники у горщиках

До теми

Кус-кус з грибами по-туніськи
гриби, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА
Це лише один із варіантів приготування такої чудової крупи.
Бабка з локшини із куркою у соєво-медовому соусі – Різдвяна смакота по-кам’янець-подільськи
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА
Цю страву можна готувати для дітей і дорослих, доповнювати її усілякими підливами, соусами або начинками.
Мамалига із часниково-горіховим соусом «Муждей»
крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА
Це і каша, і гарнір, і окрема страва.
Показати ще
Коментарів - 0: