clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

7 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 986

Яблука в «хустинках» – улюблені ласощі мого дитинства


Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках» Фото: автора

Рецепт нещодавно знайшла у старій маминій кулінарній книжці.

Ці булочки називають по-різному: яблука в «халатиках», «мішечках», «шубках», «конвертиках»… Незмінним залишається одне – це нескладна, дуже смачна, по-домашньому затишна осіння випічка. Мій чоловік сказав, що з цими яблучками в тісті не зрівняється жоден ресторанний десерт!


Інгредієнти:
Тісто: 250 г вершкового масла, 500 г борошна, 0,5 склянки сметани, 2 ст. л. цукру, ванілін, 0,5 ч. л. соди+оцет.
Начинка: 4-5 яблук, яйце, цукор, кориця.


Приготування:
Тісто: масло вийняти з холодильника заздалегідь, щоб воно стало м'яким. Перетерти масло з борошном на крихту. Додати цукор, сметану, ванілін й соду, погашену оцтом. Дуже швидко замісити м'яке тісто (в жодному разі не місити довго – випічка не підніметься!). Поставити тісто в холодильник на годину.
Начинка: блука почистити від серединок та шкірки, нарізати часточками (я різала на четверо).

Стіл посипати борошном, викласти кулю з тістом.

Тісто розділити на 2 частини, розкачати кожну в тонкий пласт (2-3 мм), нарізати його квадратиками такого розміру, щоб куточки можна було загнути на яблуко (у мене вийшло по 8 штук із кожної палянички). Розкласти шматочки яблук на тісто, попередньо обмакнувши їх у збите яйце.

На кожен викласти чайну ложку цукру, за смаком посипати корицею.

Защипнути всі чотири куточка над яблуком і скрутити на кшталт маленької «торбинки». Викласти на деко, змащене маргарином чи маслом (залишати проміжки між булочками, адже вони ростимуть немов скажені).

Змастити зверху збитим яйцем та присипати цукром.

Випікати при 180°С протягом 20 хвилин.

Подати присипавши солодким какао.



 

солодка випічка, яблука в хустинках, яблука, осіння випічка, булочки, пиріжки, випічка з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2112
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2282
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Дуже смачна горіхова мазурка з родзинками та журавлиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2914
Рецепт дуже простий, нескладний у приготуванні, можна сказати буденний, але за смаком анітрохи не поступається святковим пирогам!
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2380
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Показати ще
Коментарів - 0: