clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

7 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 623

Італійська родзинка – в’ялені помідори


Звичайні українські томати можна пов'ялити у звичайній духовці Фото: автора

Виходять просто обурливо смачні штучки!

Раніше в’ялені помідорки я зрідка купувала в італійських магазинчиках. Але це задоволення не з дешевих, адже невеличка баночка коштує близько 60-80 гривень. Завдяки цьому рецепту можна більше не проходити повз страви, до складу яких входять ці смаколики. Звичайні українські томати можна пов’ялити у звичайній духовці, залити оливковою (соняшниковою) олією, засипати пряними травками, часничком, перчиком і використовувати як закуску. Додавати у салати, піцу та до бутербродів.


Інгредієнти:
1-1,2 кг нетвердих помідор (скільки на деко увійде),
сіль за смаком (приблизно 1 ч. л.),
суміш сухих трав (типу прованських, італійських)
або сушені базилік, орегано, чабрець,
перець чорний мелений та духм’яний,
насіння коріандру, гірчиці,
гвоздика, часник свіжий,
олія соняшникова або оливкова.


Приготування:
Помідори добре помити, розрізати на половинки-четвертинки (для швидкого в'ялення найкраще ложечкою прибрати весь зайвий сік із насінням і перегородками, тоді час приготування скоротиться вдвічі).
Деко встелити пергаментом або фольгою, змастити олією і розкласти помідори зрізом догори. Посипати томати сіллю, травками, часником та спеціями (намагайтеся повз помідори не розсипати – горітимуть!).


В'ялити при 100-120°С протягом 4-5 годин зі злегка прочиненими дверцятах у режимі конвекція (в кого є). Потім духовку вимкнути й залишити томати охолоджуватися в ній (час підсушування залежить від духовки й сорту самих помідорів. Головне – час від часу дивитися, щоб вони не горіли. Якщо підгорають – зменшити нагрів).
Помідори готові, коли при натисканні на м'якоть виделкою рідина не виділяється (структура схожа на родзинки чи курагу). Якщо пересушили – не страшно. Отримаєте чудову заготовку для супу (я частину своїх томатів пересушила спеціально й склала у велику трилітрову банку).


Готові в’ялені томати скласти в чисту стерильну баночку. Засипати зверху спеціями, сіллю та травами.

Покласти зубки часнику та лавровий листочок. Залити киплячою олією і закрити кришкою.


Після охолодження зберігати в холодильнику.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: до речі, не поспішайте виливати олію, у якій зберігалися помідорки. Це чудова заправка для салатів.

 

домашні заготовки, закуски, закуска, в'ялені томати, помідори, консервація, заготовки на зиму, олія, сушені помідори, італійська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Тарталетки з ікрою та вершковим сиром — чудова закуска до Дня закоханих
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2533
Ця страва не лише прикрасить романтичну вечерю, але й стане королевою будь-якого святкового столу.
ШВИДКІ СНІДАНКИ: смачні хрусткі грінки з лаваша
закуски
Світлана ЯСЬКОВА 905
Ця страва — щось середнє між сендвічем, тарталеткою і канапе. Рулет з лаваша надає великий простір для реалізації фантазії і смаків кулінара.
Закуска «Цахтоні» — м’ясний салат, який дуже поширений у кавказькій кухні
закуски, салати, м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2763
На чорноморському узбережжі Кавказу це традиційна обов’язкова страва на святковому столі, як у нас олів'є та шуба.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 894
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Показати ще
Коментарів - 0: