clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
День пам'яті Героїв Небесної Сотні
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

12 Жовтня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 486

Грушевий пиріг із горішками та інжиром (без вершкового масла!)


Безперечний хіт жовтня — це груші. Фото: автора

В осінній сезон так приємно побалувати себе випічкою з різними фруктовими начинками. А безперечний хіт жовтня — це груші.

Цей пиріг на згущеному молоці без вершкового масла виходить не лише смачним, але й ароматним. А тісто, ну просто пальчики оближеш! Ніжне, м'яке всередині й рум'яне із золотавою скоринкою зовні. Спробуйте й вам обов'язково сподобається!


Інгредієнти:
2 яйця,

1/2 склянки цукру,

200 г сметани,

1/2 банки згущеного молока,

2 ст. л. олії,

сіль, ванілін,

0,5 ч. л. соди (погасити оцтом),

350 г борошна (консистенція тіста повинна бути як на оладки),

50 г волоських горіхів,

50 г сушеного інжиру,

6-7 груш.


Приготування:
Яйця збити з цукром та ваніліном. Додати згущене молоко, сметану, олію. Ретельно перемішати. Додати соду, погашену оцтом та поступово всипати просіяне борошно.

Встелити квадратну форму для випічки (у мене 20 на 34 см) пергаментним папером і змастити вершковим маслом. Вилити все тісто у форму.

Зверху викласти почищені й нарізані дольками груші, злегка вдавлюючи їх у тісто.

Присипати зверху нарізаним шматочками сушеним інжиром та подрібненими волоськими горіхами.

Випікати при температурі 170°С протягом 40 хвилин.

Готовність перевірити шпажкою. Ще гарячим пиріг притрусити цукровою пудрою.

Коли випічка охолоне - нарізати порційними шматочками.


 

солодка випічка, пиріг, грушевий пиріг із інжиром, осінні пироги, осіння випічка, груша, інжир, горіхи, пироги без масла

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Яблучний тарт «Трояндочки» із заварним апельсиновим кремом
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1877
Це дивовижно красивий пиріг, який чудово виглядає і цілим, і порізаним на порції.
Дуже смачна горіхова мазурка з родзинками та журавлиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2899
Рецепт дуже простий, нескладний у приготуванні, можна сказати буденний, але за смаком анітрохи не поступається святковим пирогам!
Австрійський псевдо-штрудель у лаваші (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
солодка випічка, відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА 2268
Виходить соковита й смачна начинка. А тісто — тонесеньке-тонесеньке!
Італійська винна коврижка-тістечко «Стріли Амура»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2309
В Італії дуже популярна випічка на основі червоного вина. І тут я з італійцями солідарна — цей смаколик виходить ніжним, пишним, із великими повітряними дірочками всередині й незабутнім ароматом!
Показати ще
Коментарів - 0: