clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

1 Листопада 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 700

Салат з броколі, селерою та соняшниковим насінням


Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак. Фото: автора

Легка, швидка, соковита, пікантна та дуже корисна страва.

Рецептів приготування салатів із броколі дуже багато. Цей овоч має досить високу цінність в кулінарії, адже володіє досить пряним смаком із пікантними гірчичним нотками. Він добре поєднується як з м’ясом, так і з іншими овочами. Тут головне — не переварити броколі, капуста повинна бути не сирою, але, в той же час, хрусткою.

Інгредієнти:
500 г броколі,
половинка кореня селери,
50 г соняшникового насіння.
Заправка:
2 ст. л. оливкової олії,
сік лимона (за смаком),
1 ч. л. меду,
1 ч. л. ніжної діжонської гірчиці,
3 зубки часнику,
сіль, перець (за смаком),
прованські трави.

Приготування:

У броколі підрізати черешки, розібрати на невеликі суцвіття і опустити в каструлю з киплячою і підсоленою водою. Дати воді ще раз закипіти і варити 2 хвилини (не більше!). Відкинути броколі на друшляк і одразу ж обдати холодною водою, щоб зупинити процес варіння та зберегти зелений колір капусти. 


Насіння обсмажити на гарячій сухій сковорідці, охолодити.
Селеру почистити й натерти на тертці для корейської моркви.


Приготувати заправку: з лимона вичавити сік. Додати оливкову олію, мед, гірчицю. Розмішати до однорідності. Вичавити часник, додати прованські трави, сіль, перець, розмішати.


Змішати броколі та селеру. Вилити заправку на салат.

Перемішати й розкласти у порційні тарілки. Зверху посипати соняшникове насіння.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: цей салатик із тієї опери, коли після настоювання страва стає ще смачнішою. Броколі та селера просочуються ароматами лимону, часничку та прованських травок і кардинально міняють свій смак.


 

салати, салати без майонезу, салат з броколі та селерою, насіння соняшника, броколі, селера

До теми

РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА 712
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Салат із корейською морквою та курятиною від шеф-кухаря кафе «Кінто» Олексія Випірайленко
салати, рецепт від шеф-кухаря
Світлана ЯСЬКОВА 535
Корейська морква чудово поєднується з курятиною, грибами й огірками.
Багатошаровий салат з ківі та корейською морквою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 405
Ніжний і злегка пікантний. А завдяки тому, що в салаті багато соковитих інгредієнтів, майонезу використовується мінімум.
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 476
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
Показати ще
Коментарів - 0: