Гаряча тема:
- Війна
Свою назву пиріг виправдовує на всі 100%! Дуже цікаве й незвичайне поєднання гарбузового крему-суфле з шоколадним пудингом. Не розчарувало й тісто — ніжне, розсипчасте й крихке. Пиріг став улюбленим рецептом з першого ж шматочка.
Інгредієнти:
Для тіста:
330 г борошна,
200 г вершкового масла,
100 г цукру,
4 варених яєчних жовтки,
дрібка солі,
ванілін.
Для гарбузового крему-суфле:
450 г гарбуза (почищеного),
150 мл вершків (будь-якої жирності),
50 г цукру (можна більше, за смаком),
терта цедра одного апельсина,
ванілін,
1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
Для шоколадного пудингу:
250 мл молока,
50 мл вершків (будь-якої жирності),
100 г шоколаду (чорного, у мене 72% какао),
50 г цукру (більше-менше – за смаком),
4 сирих яєчних жовтки,
25 г борошна.
Для начинки:
80 г родзинок,
3-4 ст. л. бренді або коньяку,
2 ст. л. апельсинового соку,
50 г подрібненого мигдалю.
Приготування:
Тісто: вершкове масло заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно трохи розм'якшилося, потім нарізати шматочками. Борошно просіяти, жовтки натерти на дрібній тертці, цукор змолоти в кавомолці. Все змішати в мисці, додати дрібку солі, ванілін і руками замісити однорідне м'яке тісто. Загорнути його в плівку й прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Родзинки заздалегідь перемішати з коньяком та апельсиновим соком (я зробила це напередодні й залишила на ніч).
Гарбузовий крем: гарбуз нарізати кубиками й приготувати на парі близько 10 хвилин до м'якості. Змішати шматочки гарбуза з вершками, цедрою апельсина, цукром, ваніліном й сумішшю апельсинового соку та коньяку (злити з родзинок). Збити все блендером до отримання однорідного пюре (я додавала вершки і коньяк до гарбуза поступово, щоб отримати потрібну густину). Додати 1-2 ст. л. кукурудзяного крохмалю та ще раз ретельно все збити.
Шоколадний крем: перемішати молоко з вершками, нагріти, зняти з вогню. Жовтки розтерти з цукром, влити в них тонкою цівкою молоко, ретельно перемішати, додати борошно і знову ретельно перемішати (щоб борошно не було в кремі грудочками, краще спочатку розвести його окремо в невеликій кількості молока, перемішати, а потім вже влити до загальної маси). Додати туди ж шматочки шоколаду і варити на повільному вогні, помішуючи до розчинення шоколаду і загустіння крему. Охолодити крем до теплого стану.
Збирання пирога: відокремити 2/3 частини тіста (1/3 прибрати знову в холодильник) і розкачати або розподілити руками у формі (діаметр роз'ємної форми 20 см), формуючи бортики.
На дно насипати родзинки і рубаний мигдаль.
Зверху викласти шоколадний пудинг.
Потім – гарбузовий мус.
(Трохи шоколадного крему залишити для прикраси, закрити його поверхню плівкою і прибрати в холодильник).
Тісто, яке залишилося, розкачати й нарізати смужками, викласти на поверхню пирога решітку. Посипати горішками.
Випікати при 180°С 30-40 хвилин. Готовий пиріг охолодити у формі й обережно зняти бортики (обережно, тому що тісто розсипчасте і дуже крихке).
Прикрасити за допомогою кондитерського мішка шоколадним кремом та пелюстками мигдалю.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: