clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

7 Січня 2017 р. Світлана ЯСЬКОВА 647

Кордон блю - м'ясний шніцель із начинкою з шинки і сиру


Подавати одразу ж, поки кордон блю соковитий, а сир розплавлений. Фото: автора

Історія кулінарії передбачає, що рецепт цієї смачної другої страви прийшов до нас зі швейцарської кухні.

Кордон блю, насправді, всього лише паніроване в сухарях м’ясо з телятини, свинини або курячої грудки, начинене сиром і шинкою. Готується досить просто, а на виході ви маєте чудовий варіант ситної вечері для всієї родини. До того ж, ця страва завжди виграшною буде на святковому столі. До кордон блю дуже гарно пасує вершковий соус із часником та кропом.


Інгредієнти на 20 шт.:
400-500 г свинячої вирізки,
20 тонких прямокутних скибочок шинки,
20 скибочок сиру (тієї ж форми що й шинка),
сіль, суміш перців мелена, карі, паприка.
Для панірування:
борошно, панірувальні сухарі,
3 яйця, 50 мл молока,
сіль, перець.


Приготування:
Вирізку нарізати як на відбивні, тонко відбити (зручніше цю процедуру робити через поліетиленовий пакет, тоді бризки не будуть бруднити вашу кухню, а м’ясо не порветься). Замаринувати скибочки у спеціях та солі. Залишити на 15-20 хвилин.


Потім на край кожної відбивної покласти по скибочці шинки та сиру.

Накрити другою половиною відбивної (ніби складаєте книжку; я роблю декілька обертів м’яса кругом начинки на кшталт великої пласкої котлетки – так сир практично не витікає).


Шніцель запанірувати з обох боків у борошні.

Вмочити в трохи підсолені й поперчені збиті з молоком яйця. Наостанок обкачати в сухарях. Обсмажити на розігрітій олії з двох боків на середньому вогні.

Потім скласти шніцелі на деко, встелене пергаментом і довести до готовності в духовці – протягом 10-15 хвилин (так, до речі, ви позбудетеся і зайвого жиру – його забере на себе пергамент).

Подавати одразу ж, поки кордон блю соковитий, а сир розплавлений.


 

м’ясо та субпродукти, свинина, кордон блю, шніцель з сиром та шинкою, швейцарська кухня, відбивні, страви зі свинини

До теми

Гульчехра – ніжна курочка по-узбецьки, приготовлена в сметані й молоці

Світлана ЯСЬКОВА
Страва виходить неймовірно смачною, а соус з'їдається до останньої крапельки.
Рагу зі свинини та гарбуза в темному пиві (ВІДЕОРЕЦЕПТ)
відеорецепти
Світлана ЯСЬКОВА
М’ясо можна використовувати будь-яке, навіть саме жорстке. Приготоване у такий спосіб, воно стане дуже ніжним і соковитим.
М’ясо з виноградом — соковите, ніжне й пряне
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Абсолютно немає солодкого смаку ягід, а соус взагалі запаморочливий.
М’ясні рулетики з сухофруктами у гірчичному соусі

Світлана ЯСЬКОВА
Це не просто святкова страва, це страва, заради якої можна влаштувати свято!
Зрази «Пташине молоко» - соковиті та оригінальні котлетки із сюрпризом
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Ніжна сирно-яєчна начинка надає страві особливої родзинки.
М’ясо в картопляно-сирній «шубці»

Світлана ЯСЬКОВА
Найсмачніша картопля, запечена в духовці з фаршем.
М’ясо в картопляно-сирній «шубці»

Світлана ЯСЬКОВА
Найсмачніша картопля, запечена в духовці з фаршем.
Показати ще
Коментарів - 0: