ye-logo.v1.2

Голові Хмельницької ОДА висунули ультиматум

Політика 5759

Активісти: «Або районом керуватиме наша людина, або ми знову заблокуємо дорогу»

Епопея із призначенням голови Ярмолинецької районної державної адміністрації триває. Новопризначений голова Ярмолинецької РДА Валерій Довгань так і не приступив до виконання своїх посадових обов’язків.
Станом на понеділок, 28 квітня, Валерій Довгань, за його словами, перебуває на лікарняному, а мешканці Ярмолинець тим часом повезли до голови ОДА Леоніда Пруса підписи про те, що не хочуть, щоб їхній район очолював «чужий».
«В п’ятницю я написав заяву як голова РДА, що не приступлю до виконання своїх обов’язків «без згоди громади». Зараз я на лікарняному, бо після усіх тих подій у мене з’явилися проблеми зі здоров’ям, зокрема, з тиском. За кілька днів я маю намір повернутися до роботи і готовий проводити перемовини», – повідомив Валерій Іванович.
За його словами, умови, як саме він має отримати згоду громади і часові рамки, коли саме це станеться, він з представниками громадськості не обговорював.
Керівник антикорупційного комітету Ярмолинецької самооборони Орест Слободян стверджує, що жодних переговорів стосовно надання «згоди громади» не буде.
«Наша акція протесту, яка відбувалася в п’ятницю, – це не просто обурення чи спосіб звернути на себе увагу. Це ультиматум, який ми висунули не Валерію Довганю, до нього у нас немає претензій. Це ультиматум голові обласної адміністрації Леоніду Прусу. Громада не даватиме жодної згоди і не вестиме переговори про те, щоб залишити Довганя на посаді», – каже Орест Слободян.
За його словами, Леонід Прус, який в п’ятницю приїхав до мітингувальників, пообіцяв, що зв’яжеться із Турчиновим, але попросив активістів «придивитися до новопризначеного чиновника і до його програми».
Активісти ж від своїх вимог не відступаються: очолювати Ярмолинеччину має людина з цього ж району.
«Якщо політичні лідери домовилися, що наш район за політичною квотою «відійшов ударівцям», то нехай так і буде. Але людина, яка керуватиме нами, мусить бути з нашого району», – вкотре повторює Орест Миколайович.
Активісти переконують: як тільки новопризначений, але не визнаний місцевими жителями голова РДА спробує приступити до виконання своїх обов’язків, вони не просто заблокують адмінприміщення і дорогу, але й палитимуть автомобільні шини.

Частина дороги на трасі Житомир-Чернівці може бути знову заблокована

Валерій Довгань готовий на перемовини, але громада - категорично проти.

Нагадаємо, указ про призначення Валерія Довганя на посаду голови Ярмолинецької РДА в.о. Президента Олександр Турчинов підписав 23 квітня цього року
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую