Гаряча тема:
- Війна
В процесі свого захоплення кулінарією часто стикалася з тим, що для приготування деяких страв, до прикладу, соусів, заливного, різотто й інших других страв, потрібен бульйон. Спеціально варити його часу постійно не вистачає. Особливо, якщо для рецепту потрібно лише декілька ложок. Трохи поміркувавши, я знайшла досить простий вихід – бульйон відтепер є постійно в моїй морозильній камері. Більше того, він зберігається порційно – у вигляді маленьких кубиків. Така собі а-ля домашня «галіна бланка». Зробити її дуже легко. Вам знадобляться силіконові формочки для льоду або маленьких маффінів. У мене, до речі, не було ані тих, ані інших. Тож довелося скористатися «підручними засобами» у вигляді цупких вкладок з-під коробок із шоколадними цукерками (тож на майбутнє раджу не викидати їх, а знайти їм краще застосування!).
Бульйон готується стандартно, як ви це робите завжди. Єдине, я роблю його трішки концентрованішим, ніж зазвичай. Заморожувати можна овочевий, свинячий, яловичий, курячий та рибний навар. Його слід процідити, повністю охолодити, розлити у формочки і заморозити. Я ще намагаюся у кожну налити однакову кількість ложок, щоб потім легше було додавати бульйон у рецепти. До речі, для використання його навіть розморожувати не потрібно. Просто кидаєте у сотейник із іншими інгредієнтами та використовуєте згідно рецептури. Коли бульйонний лід повністю замерзає, я виймаю його із формочок, перекладаю у пакетики для заморозки й складаю на полички морозиловки.
Зберігається заморожений бульйон близько року, а поповнювати свої «запаси» можна постійно. До прикладу, тоді, коли ви варите курячу грудку для салату.
Гарних вам кулінарних звершень!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: