clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Кавуновий салат із фетою по-грецьки

Фото: автора

Цей салат середземноморської, а точніше грецької кухні, має незвичайний і дуже яскравий смак.

Він готується дуже просто, і при цьому досить варіативний: можна додати або прибрати тонкі кільця червоної кримської цибулі. Але поєднання солодкого кавуна з яскравим насиченим смаком сиру з козячого та овечого молока залишається незмінним. Якщо ви любите «погурманити» і таки зважитеся спробувати цей салат, настійно раджу не використовувати європейські аналоги сиру фета з коров'ячого молока, а віддати перевагу оригіналу. В крайньому випадку, можна використовувати якісну овечу бринзу. Також, рекомендую використовувати для салату найсолодший кавун, який лишень зможете знайти.

Інгредієнти:
3 маленькі огірка, половина червоної кримської цибулі, 3 помідора , 200 г кавуна, червоний болгарський перець, 200 г овечого сиру фета, півсклянки порубаного листя м'яти .
Для заправки: 1 ст. л. бальзамічного оцту, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1/4 ч. л. свіжозмеленого чорного перцю, 2 ст. л. оливкової олії.

Приготування:
Починаємо з заправки: змішати оцет, сіль, цукор, перець в невеликій мисці. Додати оливкову олію і ретельно збити. На деякий час відкласти вбік.

Витягнути кісточки з кавуна і нарізати його великими шматками. Огірок нашаткувати тонкими кружальцями, цибулю та перець – півкільцями, помідорами – часточками. Обережно змішати все у великій мисці, посипати м'ятою. Полити заправкою. Подавати до столу бажано одразу.


 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 09.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
25.74
25.78
27.36
27.4
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31