clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Сливовий пиріг у сметанній заливці

Фото: автора

Цей рецепт за мотивами «Цвєтаївського» яблучного пирога. Виник у моїй голові спонтанно, але оселився у серці надовго.

Дуже часто печу яблучний цвєтаївський пиріг, оскільки його дуже люблять мої рідні. Але я прихильник різноманітності, тому постійно шукаю якісь нові смаки та враження.
Ніжна сметанна заливка, кисло-солодкі сливові шматочки — не пиріг, а фантастика! При цьому, зусиль — мінімум. Дуже рекомендую!

Інгредієнти:
Тісто: 1,5 склянки борошна, 0,5 склянки сметани, 150 г розм'якшеного вершкового масла, 0,5 ч. л соди, погашеної оцтом (я використовувала розпушувач), ванілін.
Крем: 1,5 склянки сметани (у мене 20%), 2 яйця, 1-1,5 склянки цукру (залежить від смаку слив), 3-4 ст. л. борошна, ванілін.
Начинка: 1 кг слив.

Приготування:
Борошно просіяти в миску, додати масло і все ретельно перетерти. Додати соду, ванілін та сметану. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку й прибрати в холодильник на годину, поки робитимете крем і начинку.


Для крему всі інгредієнти змішати та збити міксером або просто вінчиком.


Сливи відділити від кісточки й нарізати дуже тонко ножем тонкими смужками.
Форму діаметром 26 см (краще роз'ємну) встелити пергаментом, змастити маслом і руками викласти тісто, формуючи бортики.

На тісто рівномірно викласти сливу.

Залити її підготовленим кремом.

Випікати 50 хвилин при температурі 180ºС.

Окремим рядком: пиріг смачний у будь-якому вигляді, але, коли він із холодильника — це неймовірно смачно! 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 06.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.08
26.13
27.99
28.03
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31