clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Гарбузовий крем-суп із селерою та імбиром

Фото: автора

Ніжний, солодкуватий, густий і апетитний... Тарілочка такого ситного та поживного крем-супчика на обід зігріє в холодний день, додасть енергії та здоров'я вам і вашим рідним.

Маленький секрет цієї першої страви полягає в тому, що крем-суп на наступний день стає ще смачнішим і ароматнішим.

Інгредієнти:
500 г гарбуза, 300 г картоплі, цибулина, 2-3 зубки часнику, половинка середнього кореня селери, велика морквина, 1 ч. л. натертого на тертці кореня імбиру, 100 мл вершків (10-15%), 200 мл молока, 500 мл курячого бульйону,
1 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. вершкового масла, чорний мелений перець, мускатний горіх, сіль за смаком, дрібка цукру, чищене й прідсмажене гарбузове насіння.

Приготування:
Гарбуз почисти від шкірки, волокон, насіння і нарізати невеликими шматочками. Селеру та моркву почистити та нарізати дрібними кубиками. Картоплю також порізати невеликими кубиками й поставити варитися у невеликій кількості води. Її слід добре розварити, потім воду злити в окремий посуд, а картоплю ретельно розім'яти.
Цибулю та часник подрібнити. У сотейнику чи сковорідці розтопити масло, додати оілю та спасерувати цибулю, тертий імбир й часник протягом 5 хвилин. Додати гарбуз, селеру та моркву, перемішати й тушкувати до м'якості овочів.

Потім залити все курячим бульйоном (можна овочевим або водою) так, щоб він покривав овочі. Посолити, поперчити, додати мускатний горіх і варити на повільному вогні до розварюівання (приблизно 20 хвилин). Рідину зі сковорідки злити й пюрірувати суп блендером до однорідного стану.

З'єднати гарбузово-селерове пюре із картопляним, влити бульйон, у якому тушкувалися овочі. Потім додати гарячі молоко й вершки у суп (у мене суп був все ще загустим, тому я розбавила його водою, у якій варилася картопля).

Все ретельно перемішати, довести до кипіння і поварити на повільному вогні ще 5 хвилин.
Подавати гарбузовий крем-суп можна з йогуртом чи сметаною, прикрасивши зеленню та притрусивши гарбузовим насінням. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31