ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Бананові оладки на кефірі

15 Вересня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 29102

Фото: автора

Це чудовий варіант сніданку для всієї родини. Оладки надзвичайно смачні, а готуються швидко і без проблем.

Якщо подавати цю страву, доповнюючи її різними ласощами, до прикладу, варенням, шоколадом, згущеним молоком, сметаною або фруктами, вона ніколи не набридне. Бананові оладки на кефірі виходять пишними, ніжними, з легкою повітряною структурою.

Інгредієнти:
3 банана, 200 мл кефіру, 2 яйця, склянка борошна (можливо знадобиться і більше), 4-5 ст. л. цукру, сіль за смаком, 0,5 ч. л. соди, ванілін, родзинки.

Приготування:
Банани за допомогою виделки необхідно розім'яти в кашку.

В мисці з'єднати яйця, ванілін і цукор, ретельно збити вінчиком. Влити кефір (підійде і скисле молоко, головне, щоб воно було не гірким. Годиться навіть молочна сироватка — але на кисляку або кефірі смачніше), додати розім’яті банани та жменю родзинок.
Висипати в тісто соду й ретельно перемішати (кисломолочний продукт чудово гасить соду без оцту, головне, добре перемішати: чим більше бульбашок у тісті — тим пишнішими будуть оладки!). Трохи посолити й просіяти в миску борошно (спочатку візьміть склянку, перемішайте, а потім, якщо потрібно, додайте ще. За консистенцією тісто має бути як густа жирна домашня сметана).


Смажити оладки на середньому вогні до зарум’янювання з обох боків.


Готові оладки викладати на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Подавати, прикрасивши шматочками бананів (я ще полила згущеним молоком).

Окремим рядком: вся принадність цього рецепту в тому, що найсмачнішими оладки виходять із перестиглих бананів. Таким чином, маємо чудовий спосіб утилізації продуктів. 

оладки млинці та сирники, банани, згущенка, родзинки

Коментарі:

  Так  Ні, дякую