clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Суп Мінестроне — італійська класика

Фото: автора

Насправді приготування мінестроне — це дуже просто! Одного правильного рецепту просто не існує, тому кожен кулінар готує його по-своєму, лише дотримуючись загальних рекомендацій.

Мінестроне — класичний італійський густий суп зі свіжих овочів: моркви, картоплі, цибулі, селери, кабачків, солодкого перцю, фенхелю, помідорів, спаржі, горошку і навіть баклажанів. Чим більше й різноманітніші овочі — тим краще. Додають у нього маленькі макарошки чи рис. Власне, слово «мінестроне» з італійського можна перекласти як «великий суп». Він повинен вийти густим, наваристим, щільним — щоб «ложка стояла».
Я варю мінестроне щоразу по різному, тобто технологія, одна й та ж, тільки овочі варіюються. Особливо обожнюю болгарський перець, селеру, стручкову квасолю та молодий горошок. А оскільки чоловік любить гострі приправки, додаю ще й гострий перець чилі та часник. Незважаючи на гоструватий смак, суп все одно виходить легким та яскравим. Раджу готувати велику каструлю, адже мінестроне, як і борщ, наступного дня стає ще смачнішим!

Інгредієнти:
Декілька свинячих реберець, 400 г перетертих через сито томатів+3-4 штуки для засмажки, 200 г замороженої стручкової квасолі, 150 г замороженого зеленого горошку (можна й консервованого з банки), 100 г дрібних макаронів (бажано з твердих сортів пшениці — у мене італійські), болгарський перець, 2 моркви, маленький кабачок, зубок часнику, декілька бульб картоплі, половинка кореня селери, цибулина, корінь фенхелю (за бажанням), ½ ч. л. сухого базиліку, перчина чилі, свіжий базилік (для прикраси), оливкова олія, сіль, цукор.

Приготування:
Реберця помити й поставити варити бульйон. Розігріти глибоку сковорідку з оливковою олією, викласти нарізані селеру, моркву, болгарський перець, фенхель, цибулю, чилі, кабачок (всі овочі нарізати дрібними кубиками, як на олів’є). Приправити сухим базиліком та цукром, підсолити, смажити 5-7 хвилин. З томатів зняти шкірку, нарізати кубиками, часник подрібнити й додати на сковорідку з овочами. Тушкувати все разом 1-2 хвилини.

Кубиками нарізати картоплю й відправити її варитися у бульйон. Коли вона буде напівготовою, додати в каструлю макарони (чим дрібніші, тим краще).


Одразу ж додати до картоплі з макаронами спаржеву квасолю, горошок (у мене заморожені).

Викласти половину масу зі сковорідки. Іншу половину пасерованих овочів подрібнити на пюре блендером і також додати в суп.

Заправити перетертим через сито помідорним пюре. Варити все разом до готовності всіх компонентів.
Прикрасити суп перед подачею свіжим базиліком. Можна посипати тертий пармезаном. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 06.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.08
26.13
27.99
28.03
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31