clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Пісочне печиво «Медова квіточка»

Фото: автора

Просте бюджетне домашнє печиво! Смачне та розсипчасте!

Готувала це печиво вперше. Зважилася одразу на подвійну порцію й не прогадала. Цей смаколик можна порівняти хіба що із соняшниковим насінням. Рука сама тягнеться за наступною печенюшкою і зупинитися немає сили. Медовий аромат під час випікання просто зносить голову!

Інгредієнти:
250 г борошна, 70 г холодного (не з морозилки) вершкового масла, 1 ст. л. рідкого меду, 3 ст. л. цукру, ванілін, жовток, 1 ч. л. разпушувача, дрібка солі.

Приготування:
У миску просіяти борошно з розпушувачем. Холодне вершкове масло натерти на борошно (я обкачую періодично шматочок масла в борошні, коли натираю). Перетерти масу в крихту. Додати цукор, мед, дрібку солі й жовток. Замісити еластичне тісто, скачати його в кулю й прибрати в холодильник на 30 хвилин.


Охолоджене тісто розкачати в тонкий пласт, формочками вирізати фігурки.


Пекти в заздалегідь розігрітій до 180ºС духовці приблизно 15 хвилин (готове печиво трохи м'яке, коли охолоне — стане пісочним та розсипчастим).


Посипати цукровою пудрою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: таке печиво можна зробити більш симпатичним. Із яєчного білка, який залишився, цукрової пудри і лимонного соку можна приготувати білкову глазур і прикрасити нею печенюхи. Або оздобити їх візерунками з розтопленого шоколаду. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31