ye-logo.v1.2

Вибори на Хмельниччині стартували вчасно і без вагомих порушень

Вибори 2586
У Комітеті виборців відзначають, що вибори стартували без особливих  порушень
У Комітеті виборців відзначають, що вибори стартували без особливих порушень. Фото: автора

У Комітеті виборців відзначили, що найбільшою проблемою є професійна кваліфікація членів виборчих комісій.

Усі виборчі дільниці на Хмельниччині відкрилися вчасно. Лише декілька по всій області запізнилися на 5-10 хвилин, та це не вплине суттєво на хід виборчої кампанії. Як зауважують в обласному осередку Комітету виборців України, проблеми, які могли зірвати голосування на деяких дільницях, були в переддень виборів.

“Учора вночі Городоцька виборча комісія друкувала бюлетені аж у Чернівцях. За ніч їх надрукували, привезли і встигли роздати на дільниці. Це дуже ризикована практика, можна було і не встигнути. Додруковували бюлетені по всій Україні. У Кам'янці-Подільському теж додруковували понад 1600 бюлетенів. Часто, отримуючи бюлетені, комісії їх перераховували і отримували більшу чи меншу кількість від потрібної. Однак, напруга минула, і вибори тривають”, - сказав голова Хмельницького обласного осередку Комітету виборців України Юрій Ануфрієв.

За його словами, наразі бюлетенів вистачає на всіх дільницях. Проте викликає занепокоєння кваліфікація членів виборчих комісій. В багатьох випадках комісії створювались у мінімальній кількості, бо кандидати не подавали вчасно представників. Багато було замін, а отже не всі члени комісій пройшли відповідне навчання.

“Наші спостерігачі виявляють, що деякі члени дільничих виборчих комісій не знають, куди везти протоколи. Усі протоколи не треба здавати в районну комісію, лише результати голосування за кандидатів до обласної ради”, - зауважив  Юрій Ануфрієв.

Як відзначили в Комітеті виборців, особливих порушень по області не виявлено. Є повідомлення про опитування у Шепетівці, де “Центр сталого організаційного розвитку” проводить дослідження. У Комітеті виборців намагаються з'ясувати, чи мають ці люди дозвіл на роботу. Окрім того, проблемою стало те, що виборці не можуть безпосередньо ознайомитися на дільниці з інформацією про кандидатів, бо це не передбачено законом.

Нагадаємо, станом на 12 годину, на Хмельниччині проголосували близько 25 відсотків виборців.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую