ye-logo.v1.2

Воду в Південному Бузі піднімуть, коли зроблять підпірну стіну: кінцевий строк — 15 грудня

Суспільство 5115
Рівень води знизили, щоб збудувати підпірну стіну
Рівень води знизили, щоб збудувати підпірну стіну. Фото: авора

Наразі будівельники проводять підготовчі роботи перед тим, як заливати бетон.

Реконструкція набережної Південного Бугу у Хмельницькому продовжується. Робітники приступили до укріплення берега річки зі сторони парку Чекмана залізобетонною підпірною стінкою. Проте городяни хвилюються: поки ремонтуватимуть набережну, чи не загине риба через маловодність річки.

“Незабаром зима — прийдуть морози і риба почне гинути. Води в річці мало, вона швидко замерзне. Рибі не вистачить повітря. Не знаю, що там роблять будівельники, але не хочу, щоб смерділо, як того року”, - говорить хмельничанин Михайло Герасимчук.

В управлінні ЖКГ кажуть, що впораються із завданням найближчим часом, головне, щоб погода не зіпсувалася.

“Рівень води у Південному Бузі піднімуть тоді, коли спорудять підпірну стіну набережної. Підготовчі роботи вже розпочали, але виникають різні затримки. Зараз важливо, щоб була сприятлива погода. Тоді ми якнайшвидше заллємо бетонні конструкції, - розповідає начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Чапайда. - Максимум у нас часу є до 15 грудня, проте намагаємося закінчити роботу раніше”.

Віктор Чапайда: роботи щодо реконструкції набережної проходять згідно проектно-кошторисної документації.

Сьогодні працівники, які займаються будівництвом підпірної стіни, закінчили рити котлован вздовж частини берега. В понеділок мають засипати його щебенем, далі заливатимуть бетонний пояс. Лише після того споруджуватимуть підпірну стіну.

“Воду у річці спустили, щоб будувати набережну. Департамент екології попередив місто, що у зв'язку з посухою, рівень води краще не знижувати, - зазначив директор Департаменту екології і природних ресурсів ОДА Сергій Вавринчук. - Страшно, щоб не повторилася така ж ситуація, яка була минулого року з Південним Бугом, не було гнилої риби та смороду. Але треба розуміти, що місту теж потрібно виконати роботи”.

Нагадаємо, також на набережній викладають тротуарну плитку та облаштовують зовнішнє освітлення.

Будівельники вирили котлован довжиною близько ста метрів.

З понеділка котлован засипатимуть щебенем і заливатимуть бетон.

Оновлена пішохідна зона вздовж набережної.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую