Гаряча тема:
- Війна
Тікка-масала з коржиками наан в індійській кухні посідає приблизно те ж місце, що й в українській борщ із пампушками, — тобто фактично центральне. Основну частину списку інгредієнтів тут займають спеції, а сам рецепт насправді надзвичайно простий і вимагає всього лише монотонного дотримання нехитрих і постійно повторюваних дій.
Інгредієнти:
Приготування:
Нарізати куряче філе невеликими шматочками розміром із волоський горіх, полити соком лайма і залишити хвилин на 15. Тим часом змішати решту інгредієнтів маринаду, перемішати зі шматочками курки й залиште маринуватися на 1-2 години.
Потім шматочки курки дістати з маринаду, розкласти на деці й запекти в духовці під грилем (якщо грилю у вас не має — просто обсмажити на сковорідці).
Для соусу: розтопити вершкове масло, додати дрібно нарізану цибулю і готувати до м'якості на невеликому вогні, часто помішуючи.
Потім додати терті імбир і часник, готувати ще хвилини дві-три. Додати спеції, подрібнений перчик і томати.
Накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати 15 хвилин до загустіння. Влити вершки, перемішати з соусом, додати шматочки курки й тушкувати ще 10-15 хвилин.
Наприкінці приправити сіллю за смаком, зняти з вогню, замішати в соус дрібно нарізану кінзу (разом зі стеблами) й залишити настоятися ще хвилин на п'ять.
Окремим рядком: тікка масала може готуватися і на олії. Оскільки рецепт — «ресторанний», кожен кухар готує його на свій розсуд, тому набір спецій і, як наслідок, гострота й інтенсивність смаку можуть відрізнятися довільно. Подавайте з рисом, прикрасивши зеленню. Як і інші тушковані страви, чікен тікка масала наступного дня стає ще смачнішим.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: