ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Морквяний салат «Помаранчевий настрій»

8 Лютого 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1930
Салат добре підходить до екзотичних страв із каррі, до смажених курячих ніжок або шніцеля з індички.
Салат добре підходить до екзотичних страв із каррі, до смажених курячих ніжок або шніцеля з індички. Фото: автора

Дуже смачна, легка й корисна страва, яка готується буквально за хвилини.

Чергова порція вітамінів. Смак дуже цікавий, злегка солодкуватий, при цьому трохи з кислинкою. Салат заслужено увійшов до категорії моїх улюблених.

Інгредієнти:
3-4 великих морквини, 15 сушених фініків, 2 апельсини, 150 г адигейського сиру, 50 г насіння соняшниква.
Заправка: 2 ст. л. сметани, 1 ч. л. гірчиці, 1 ч. л. меду, суміш перців мелена, сіль за смаком, 1 ст. л. лимонного соку, прованські трави сушені.

Приготування:
Моркву натерти на середній тертці.

Фініки нарізати тонкими скибочками.

Апельсини почистити, ретельно зачистити від плівок та перетинок (використовувати лише чисту м’якоть).

Адигейський сир нарізати крупними кубиками.

Змішати всі інгредієнти й заправити заправкою (її слід зробити наперед й настояти 10-15 хвилин).

За бажанням у салат додати насіння соняшника або просто посипати ним зверху готову страву для краси.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: салат добре підходить до екзотичних страв із каррі, до смажених курячих ніжок або шніцеля з індички. Але я їла його просто на вечерю.  

салати, фініки, морква, вітаміни, салати без майонезу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую