clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Ізмір Кефтесі — традиційна турецька страва з м’яса та картоплі

Ізмір Кефтесі - дослівно перекладається як котлети по-ізмірськи

Ізмір Кефтесі - дослівно перекладається як котлети по-ізмірськи. Фото: автора

Дослівно перекладається, як котлети по-ізмірськи (кефте — котлети, Ізмір — місто в Туреччині).

Ті, хто знайомий із цією стравою, знають, що всі інгредієнти спочатку обсмажуються окремо в рослинній олії, а потім вже разом із помідорами запікаються у духовці. В мене швидший і здоровіший варіант, оскільки попередньо я злегка обсмажувала лише котлетки. В результаті страва вийшла не такою важкою, але, в той же час, залишилася ситною.
Поєднання котлет, картоплі, помідорів, часнику й болгарського перцю дарує страві приголомшливий смак! Червоний гостренький соус робить її ще яскравішою. Дуже смачно вимакувати його свіжим хлібчиком або лавашем.

Інгредієнти:
Для котлет-ковбасок: 1 кг фаршу (у мене свинина-яловичина), 2 великі цибулини, чебрець сухий, чорний та червоний перець мелений, сіль за смаком, 4-5 ст. л. панірувальних сухарів.
Овочі: 5-6 картоплин, 2 великих томати (у мене заморожені помідорки чері), болгарський перець, 5-6 зубків часнику,
Соус: 250 мл перетертих через сито томатів без шкірочки та насінинок (у мене заморожене пюре з помідорів, але можна замінити на 250 мл гарячої води та 2 ст. л. томатної пасти), 2 ст. л. оливкової олії, сухий розмарин, чорний та червоний мелений перець, сіль за смаком.

Приготування:
Змішати всі інгредієнти для котлет і добре вимісити фарш. Зформувати подовгасті котлетки на кшталт люля-кебабу.

Обсмажити їх на олії до золотавого кольору.


Форму для запікання змастити оливковою олією, покласти котлети, картоплю нарізану на 4 частини.

Далі — цілі зубки часнику й смужки болгарського перцю (можна маринований або заморожений).

На них - помідори, нарізані кружальцями (у мене ціленькі заморожені чері).


Ретельно змішати всі інгредієнти для соусу.

Залити ним овочі з котлетами.


Форму для запікання щільно накрити фольгою й поставити в нагріту до 180ºС духовку на годину. Перевірити картоплю на м'якість: якщо вона ще не готова — залишити запікатися ще на пів-години.


Подавати страву гарячою.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо у вас немає свіжих помідорів для пюре або томатної пасти, може сміливо брати консервовані томати. Попередньо їх потрібно подрібнити блендером. І пам’ятайте, чим більша у вас порція, тим довше доведеться запікати страву. Наприкінці можете зняти фольгу і 10-15 хвилин готувати ізмір кефтесі до золотавої скоринки. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео




Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31