Гаряча тема:
- Війна
Ті, хто знайомий із цією стравою, знають, що всі інгредієнти спочатку обсмажуються окремо в рослинній олії, а потім вже разом із помідорами запікаються у духовці. В мене швидший і здоровіший варіант, оскільки попередньо я злегка обсмажувала лише котлетки. В результаті страва вийшла не такою важкою, але, в той же час, залишилася ситною.
Поєднання котлет, картоплі, помідорів, часнику й болгарського перцю дарує страві приголомшливий смак! Червоний гостренький соус робить її ще яскравішою. Дуже смачно вимакувати його свіжим хлібчиком або лавашем.
Інгредієнти:
Для котлет-ковбасок: 1 кг фаршу (у мене свинина-яловичина), 2 великі цибулини, чебрець сухий, чорний та червоний перець мелений, сіль за смаком, 4-5 ст. л. панірувальних сухарів.
Овочі: 5-6 картоплин, 2 великих томати (у мене заморожені помідорки чері), болгарський перець, 5-6 зубків часнику,
Соус: 250 мл перетертих через сито томатів без шкірочки та насінинок (у мене заморожене пюре з помідорів, але можна замінити на 250 мл гарячої води та 2 ст. л. томатної пасти), 2 ст. л. оливкової олії, сухий розмарин, чорний та червоний мелений перець, сіль за смаком.
Приготування:
Змішати всі інгредієнти для котлет і добре вимісити фарш. Зформувати подовгасті котлетки на кшталт люля-кебабу.
Обсмажити їх на олії до золотавого кольору.
Форму для запікання змастити оливковою олією, покласти котлети, картоплю нарізану на 4 частини.
Далі — цілі зубки часнику й смужки болгарського перцю (можна маринований або заморожений).
На них - помідори, нарізані кружальцями (у мене ціленькі заморожені чері).
Ретельно змішати всі інгредієнти для соусу.
Залити ним овочі з котлетами.
Форму для запікання щільно накрити фольгою й поставити в нагріту до 180ºС духовку на годину. Перевірити картоплю на м'якість: якщо вона ще не готова — залишити запікатися ще на пів-години.
Подавати страву гарячою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: якщо у вас немає свіжих помідорів для пюре або томатної пасти, може сміливо брати консервовані томати. Попередньо їх потрібно подрібнити блендером. І пам’ятайте, чим більша у вас порція, тим довше доведеться запікати страву. Наприкінці можете зняти фольгу і 10-15 хвилин готувати ізмір кефтесі до золотавої скоринки.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: