clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt

Какао відновлює сили та попереджає розвиток тромбів

"Щоб знизити калорійність какао, можна готувати його на молоці й воді у рівних пропорціях, - каже дієтолог. Фото: автора

В бобах какао є дуже цінні елементи — біофлавоноїди, які захищають клітини від старіння й різних захворювань.

За словами дієтолога Альони Брянцевої, в цьому порошку, до того ж, містяться антиоксиданти, які посідають не останнє місце у продовженні тривалості життя.

«Якщо казати про масло-какао, то у ньому дуже багато мононенасичених жирів (омега-3, омега-6 та омега-9), а вони, в свою чергу, відповідають за підтримку оптимального рівня холестерину, — каже Альона Леонідівна. — Какао рекомендується пити після якихось тривалих виснажливих інфекційних захворювань, важких травм та операцій. Тобто цей напій, приготований на молоці, призначають тоді, коли людині потрібно досить швидко відновити сили й пройти реабілітацію. Щоб знизити калорійність, можна готувати його на молоці й воді у рівних пропорціях.

До речі, останні дослідження довели, що напій какао навіть попереджає розвиток тромбів, склеротичних бляшок. А це означає, що не буде інсультів, стенокардії тощо. Обмежити споживання какао слід лише пацієнтам із захворюваннями шлунково-кишківникового тракту, камінням у нирках та жовчному міхурі, а також людям із діабетом та ожирінням, подагрою».

Який порошок какао якісний, а який купувати не варто дивіться тут. 

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео



Курси валют на 07.12.2016
купівля
продаж
Міжбанк
$
26.1
26.14
28.03
28.06
0.41
0.41

Архів новин

<<Грудень 2016>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31